Recensie: Het bordeel aan het einde van de straat – Joost van Driel

Ik mocht op blind date met het boek Het bordeel aan het einde van de straat van Joost van Driel. Eerst ontving ik een leuke kaart en dat gaf al een hint en daarna ontving ik deze roman. Ik ga je snel meer vertellen over het verhaal. Lees je mee?

Het verhaal van Het bordeel aan het einde van de straat

Hier gaat ‘Het bordeel aan het einde van de straat’ over:

‘En toen wist ik dat ze ook mij ooit in de steek zou laten. Zomaar, van de ene op de andere dag, zoals zij en haar ouders me al eens eerder hadden verlaten. En dan had ik geen vrienden meer, behalve mijn vader.’

Johans leven komt op zijn kop te staan wanneer de familie Opitz in zijn straat komt wonen. Hij raakt in de ban van de dochter en zijn vader voelt zich aangetrokken tot de buurvrouw. Maar waar komt deze excentrieke familie vandaan? Met welke schimmige zaakjes verdienen ze hun geld? En welke plannen heeft Sonia Opitz met haar nieuwe buurjongen? Op onnavolgbare wijze toont Joost van Driel hoe een vader en een zoon verstrikt raken in verlangens naar vriendschap en liefde.

Mijn mening

De cover van ‘Het bordeel aan het einde van de straat’ is heel tof. Het doet me een beetje denken aan Texas en cowboys. En ergens past dat heel goed bij het verhaal.

De families in dit verhaal zijn heel bijzonder. De personen hebben allemaal hun eigen rol. Sommige personages zijn echte ’typetjes’.

Het is een kabbelend verhaal en je hebt eigenlijk geen idee waar het precies naar toe gaat. Er gebeuren gekke situaties, maar die voelen verrassend normaal. De gesprekken tussen vader en zoon bevatten diepere boodschappen en deze zetten je aan het denken.

De emoties in dit verhaal blijven een tikkeltje vlak. Er gebeuren heftige dingen, maar op de een of andere manier weten ze me niet te raken. Jammer, want als dat wel was gebeurd, dan was dit verhaal nog sterker.

Joost van Driel heeft een warme stijl. Hij bezorgde me af en toe een grote glimlach. Less is more is echt van toepassing op dit verhaal. Elk woord is zorgvuldig afgewogen. Dat voel je. Ik heb genoten van de warmte van de woorden van Joost van Driel.

Het bordeel aan het einde van de straat is een mooi verhaal met een warme stijl.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij Vrijdag en New Book Collective voor het boek!

Je kunt dit boek o.a. bij de lokale boekhandel, Bol.com bestellen.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Het bordeel aan het einde van de straat

Auteur: Joost van Driel
Uitgever: Uitgeverij Vrijdag
ISBN paperback: 9789460018015 
ISBN E-book: 9789460018367 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge