Recensie: Roadtrip naar Nergens – Barbara de Smedt

Vandaag heb ik de recensie van een thriller voor je. Ik las Roadtrip naar Nergens van Barbara de Smedt. Je kunt deze auteur kennen van ‘Alleen’. Na deze thriller was ik benieuwd naar meer. Ik ga je snel meer vertellen over dit spannende verhaal. Lees je mee?

Het verhaal van Roadtrip naar Nergens

Hier gaat ‘Roadtrip naar Nergens’ over:

Wanneer Michelle Deckers ervan overtuigd is alles kwijt te zijn, stapt ze in haar oude Volvo en vertrekt. Bestemming: onbekend. Aan de Portugese kust ontmoet ze Isa, een Française die samen met haar dochtertje rondtrekt in een Volkswagen busje. Hun prille vriendschap wordt meteen op de proef gesteld: op het strand spoelt het gruwelijk verminkte lichaam van een man aan. Wat is er met hem gebeurd? En waarom gedraagt Isa zich plots zo vreemd? Dan valt er een tweede dode, geen onbekende deze keer. Voor Michelle het beseft, begint de gevaarlijkste rit van haar leven.

Mijn mening

De cover van ‘Roadtrip naar Nergens’ is heel gaaf. Het bevat ontzettend veel details. De vormgeving is ook aan de binnenkant heel mooi uitgewerkt.

Het begin van deze thriller is steengoed. Het prikkelt je en doet precies wat het moet doen: je wilt doorlezen! In het begin lijkt het allemaal kalm, rustig, maar het wordt opgebouwd tot iets groots. Het duurt even voor er tempo in het verhaal komt. Hierdoor kan het in het begin een beetje rustig aanvoelen. Als er eenmaal gas wordt gegeven, dan bouwt het zich op tot een apotheose. Het verhaal houdt je gekluisterd!

Michelle is een goed opgebouwd personage. Langzaam ontdek je nieuwe kanten in haar karakter. Isa is een personage waar ik geen hoogte van kan krijgen. Haar dochter steelt je hart met haar ongeremdheid.

Barbara de Smedt weet als geen ander hoe ze een psychologisch spelletje met je moet spelen. Halverwege dacht ik te weten hoe het zit, maar ik bleek het verkeerd te hebben. Er zijn een aantal verwijzingen naar een bepaald dier en dat had ik dus helemaal uitgedokterd, maar dat was verkeerd gedacht.

Het einde is heel bijzonder en het zit zo anders dan ik had verwacht! Het is verrassend. De stijl van Barbara de Smedt is heel goed.

Roadtrip naar nergens houdt je gekluisterd! Het is verrassend!

Blogtour Roadtrip naar Nergens

Deze recensie is onderdeel van de blogtour van ‘Roadtrip naar Nergens’. Deze leuke bloggers doen ook mee.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Hamley Books voor het boek!

Je kunt dit boek o.a. bij de lokale boekhandel, Bol.com bestellen.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Roadtrip naar Nergens

Auteur: Barbara de Smedt
Uitgever: Hamley Books
ISBN paperback: 9789463967969 
ISBN E-book: 9789464208115 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge