Recensie: Alleen – Barbara de Smedt

Van uitgeverij Hamley Books mocht ik meedoen aan de blogtour rondom de thriller Alleen van Barbara de Smedt. Je kunt Barbara de Smedt kennen van het auteursduo J.B. Ocean. Samen met Joke van der Aa schreef Barbara de roman ‘Blauw’. In deze recensie vertel ik je met veel plezier meer over dit thrillerdebuut. Lees je mee?

Het verhaal van Alleen

Hier gaat ‘Alleen’ over:

Julie Meskens verdwijnt op een zonnige dag uit haar appartement. Ze is zwanger. Niemand weet wat er met haar is gebeurd, en de klok tikt. Julie Meskens heeft het moeilijk met de plotse dood van haar moeder. Ze stort zich op haar studie Diergeneeskunde en rijgt ondertussen de onenightstands aan elkaar. Wanneer ze ongepland zwanger blijkt te zijn, zet dit een reeks vreemde gebeurtenissen in gang. En dan verdwijnt ze op een hete zomerdag uit haar appartement. De politie staat voor een raadsel. Wie kan hier achter zitten? Heeft de vader van de baby Julie vermoord? Is ze weggelopen? Werd ze ontvoerd? Alleen Julie weet wat er aan de hand is. Ze beseft dat ze zal sterven zodra haar baby wordt geboren en vecht niet alleen voor haar eigen leven, maar ook voor dat van haar ongeboren kind. De klokt tikt. De kans om te ontsnappen slinkt, terwijl de bevalling onherroepelijk dichterbij komt.

Mijn mening

De boeken van uitgeverij Hamley Books hebben altijd een mooie vormgeving. Dat is bij ‘Alleen’ niet anders. Soms kreeg ik zelfs kippenvel. De titel is ontzettend goed gekozen. Alles draagt bij aan de spannende, mysterieuze sfeer van deze thriller.

Als blogger/recensent krijg je soms iets extra’s bij boeken. In dit geval was het een nagelknipper. In eerste instantie een hele rare gadget, maar na het lezen vond ik hem geniaal. Als je het boek gelezen hebt, dan snap je de verwijzing naar het verhaal.

Vanaf de eerste pagina wil je door met het verhaal. Alles, elk detail, maakte me nieuwsgierig. De spanning wordt goed opgebouwd en langzaam kruipt het verhaal onder je huid. Eigenlijk heb je dat niet in de gaten, maar na het lezen voel je het verhaal nog even nasidderen. Ik moest er even van bijkomen.

De hoofdstukken zijn kort en de stijl van Barbara de Smedt is vlot. Het tempo in het verhaal is wisselend. Soms gaat de tijd heel snel en soms gaat de tijd juist heel traag. Dit stoorde me soms.

In het begin ergerde ik me dood aan Julie. Ik weet niet zo goed wat ik van haar moest denken. Uiteindelijk is ze een goed uitgewerkt personage. Toch is ze niet mijn favoriete personage. Wie dat wel is? Dat kan ik niet zeggen, want dan geef ik te veel van het verhaal weg.

Het plot van ‘Alleen’ is heel goed uitgewerkt. Het is sterk! Deze thriller is gebaseerd op een ervaring van Barbara de Smedt. Dat vond ik een interessant uitgangspunt.

Zoek je nog een spannende thriller met een psychologisch randje? Dan is ‘Alleen’ de thriller echt iets voor jou!

Met ‘Alleen’ zet Barbara de Smedt zichzelf op de kaart als thrillerschrijver.

Blogtour Alleen

Deze recensie is onderdeel van de blogtour rondom ‘Alleen’. Sommige recensies zullen al online staan. Deze leuke bloggers doen mee:

Liefs,

Veronique

*Bedankt uitgeverij Hamley Books voor het boek en de leuke blogtour!

Je kunt het boek bij de lokale of bij Bol.com kopen. Op dit moment is de paperback uitverkocht, maar je kunt hem wel als e-book lezen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Alleen

Auteur: Barbara de Smedt
Uitgever: Hamley Books
ISBN ebook: 9789463967440 
Prijs ebook: €10,99
ISBN paperback: 9789463967433 
Prijs paperback: €20,99

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge