Recensie: Het derde wiel – Krista van der Hulst

Cover van Uitgeverij Ellessy

Vandaag heb ik de recensie van Het derde wiel van Krista van der Hulst voor je. Lees je mee?

Het verhaal van Het derde wiel

Minke en Teske zijn vriendinnen en wonen in een voormalig studentenhuis samen met Jacintha, een oude klasgenoot van Teske. Minke worstelt met seksuele intimidatie op de ICT-afdeling, waar ze werkt. Ondertussen probeert verloskundige Teske te bemiddelen tussen haar broer, die net uit de kast is gekomen, en hun gelovige ouders. Zowel Minke als Teske vinden de liefde van hun leven, maar dat gaat niet zoals gehoopt. Als een confrontatie uit de hand loopt, moeten de vriendinnen alle zeilen bijzetten om te zorgen dat niemand, en zeker niet hun huisgenoot, hun geheim ontdekt. Het is maar de vraag of Teske en Minke er ongeschonden uitkomen

Mijn mening

Krista van der Hulst durft in ‘Het derde wiel’ thema’s, zoals seksuele intimidatie, aan te kaarten. Het is knap dat ze deze thema’s durft te bespreken. Dit is een mooie manier van het bespreekbaar maken van dit soort heftige thema’s. Ik mis alleen een beetje de balans. Misschien zijn het te veel onderwerpen in één verhaal en daardoor mis ik een bepaalde diepgang. Het komt niet helemaal goed uit de verf voor mijn gevoel.

Minke en Teske zijn twee herkenbare personages. Je zult je herkennen in hun karakter. Beide personages maken heftige gebeurtenissen mee en dragen die op hun eigen manier.

De stijl van Krista van der Hulst is vlot. Sommige zinnen lopen echter niet allemaal even lekker en daardoor raakte ik soms uit mijn leesflow. Ik vond een bepaalde wending erg verrassend en hierdoor snap je de titel heel goed. Die is zo goed gevonden. Het maakt het verhaal gecompliceerd en ergens ook heel spannend.

Tijdens het lezen kwam het einde nogal onverwachts. Ik vond het wel een mooi en passend einde. Achteraf gezien past het perfect bij het verhaal.

In Het derde wiel durft Krista van der Hulst bepaalde thema’s aan te kaarten!

Liefs,

Veronique

Bedankt Krista van der Hulst en Uitgeverij Ellessy voor het boek!

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel en o.a. Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Het derde wiel

Auteur: Krista van der Hulst
Uitgever: Uitgeverij Ellessy
ISBN paperback: 9789464493337 
ISBN E-Book: 9789464493344 

Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge