Recensie: Het Donkere Visioen – Marjo De Vroed

Wat keek ik uit naar het boek Het Donkere Visioen van Marjo De Vroed! Het stelde in elk geval niet teleur. Ik vertel je er meer over in mijn recensie. Lees je mee?

Het verhaal van Het Donkere Visioen

Rowin Kelsie lijkt een heel gewoon twaalfjarig meisje, maar dat is ze niet. Ze woont in een groot huis met een privékerkhof in de tuin, en haar enige vrienden zijn de geesten die daar wonen. Als op haar dertiende verjaardag een mysterieuze graaf in een mistwolk verschijnt, krijgt Rowin een visioen over monsterlijke wolven die haar kerkhof vernielen. Ze weet zeker dat het visioen en de graaf iets met elkaar te maken hebben. De grote vraag is alleen: wat? Om haar kerkhof te redden, zit er voor Rowin niets anders op dan haar veilige omgeving te verlaten en samen met haar geesthondje Zombie op zoek te gaan naar het geheim van de graaf. En dat brengt haar op duistere plekken…

Mijn mening

Wat heeft ‘Het Donkere Visioen’ een toffe cover! Het is duister, mysterieus en een tikkeltje magisch. Het past perfect bij de sfeer van het verhaal. Marjo De Vroed heeft een fijne stijl.

De vormgeving van de hardcover is mooi gedaan en het past bij de sfeer, maar het is misschien een beetje te. Het is nogal veel zwart en daardoor kan het lastig te lezen zijn.

De spanning wordt goed opgebouwd. Marjo De Vroed heeft een mooie fantasie. Je hebt bijna het idee dat het ‘echt’ kan gebeuren. Het voelde nergens nep of geforceerd. Deze young adult is niet voor tere zieltjes. Je moet wel tegen een stootje kunnen.

Soms kon ik bepaalde informatie of gebeurtenissen niet goed plaatsen. Het was alsof ik bepaalde informatie miste. Dit voelde niet fijn. De epiloog vond ik heel krachtig. Ik ben benieuwd of er nog een vervolg komt. Als je van spannende verhalen houdt dan is het zeker een aanrader!

Het Donkere Visioen is niet voor tere zieltjes. Het is een spannend jeugdboek met een goede opbouw!

Blogtour Het Donkere Visioen

Mijn recensie is onderdeel van de blogtour van ‘Het Donkere Visioen’. Deze leuke bloggers doen ook mee:

Liefs,

Veronique

Bedankt Hamley Books voor het boek en de blogtour!

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel en o.a. Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Het Donkere Visioen

Auteur: Marjo De Vroed
Uitgever: Hamley Books
ISBN hardcover: 9789464510249   

Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge