Recensie: Het eiland – Libby Page

Van Uitgeverij Ambo Anthos kreeg ik als verrassing de roman Het eiland van Libby Page. De cover vond ik direct fantastisch, maar wat vond ik van het verhaal? Je leest het in mijn recensie!

Het verhaal van Het eiland

De wereld van Lorna is klein en veilig: ze houdt van haar tienerdochter Ella en met z’n tweetjes kunnen ze de hele wereld aan. Maar na bijna twintig jaar verruilen ze Londen voor het piepkleine eiland Kip bij de Schotse kust. Lorna is daar opgegroeid en vertrok er toen ze achttien was, met de bedoeling er nooit meer terug te keren. Nu zijn ze er weer even, voor de begrafenis van Lorna’s ouders, die Ella nooit ontmoet hebben.

De wereld van Alice is klein maar vol: ze houdt van de gemeenschap op Kip en geeft yogalessen waar vrouwen van over het hele eiland op afkomen. Haar huwelijk met Jack, de broer van Lorna, heeft echter betere tijden gekend. Ze hoopt dat Lorna haar wat meer over hun jeugd kan vertellen, om zo Jack beter te begrijpen. Zodra Jack zijn zus na al die tijd weer ziet, is het duidelijk dat twintig jaar radiostilte niet zomaar te overbruggen valt. Kan Lorna’s thuiskomst betekenen dat ze weer verder kunnen met hun leven?

Mijn mening

De cover van ‘Het eiland’ vond ik direct geweldig. Hij is grafisch zo sterk. De gouden details maken het af. De titel is mooi gevonden.

Het is een mistroostig verhaal. Hierdoor kun je denken dat het een zwaar verhaal gaat worden. Er is een groot verdriet aanwezig, maar hier en daar brengt Libby Page op een mooie manier luchtigheid in het verhaal. Dat is ook wel nodig. In het begin moest ik even door het mistroostige heen en hierdoor duurde het wel even voor ik in het verhaal kwam. Het einde is misschien voorspelbaar, maar ik vond het een heel mooi verhaal.

Naast het mistroostige verhaal is het een warm verhaal. Er is iets gebeurd en je bent nieuwsgierig. Het prikkelt. De diepere laag die Libby Page aanbrengt, is waanzinnig. Het is heftig, intens en indrukwekkend. De tranen liepen over mijn wangen.

De stijl van Libby Page is fijn. Het is een bijzondere roman over liefde, familie en hoe hoop terug kan keren. Het was een cadeautje om dit verhaal te mogen lezen.

Het eiland is een bijzondere roman!

Liefs,

Veronique

Bedankt Uitgeverij Ambo Anthos voor het boek!

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel en o.a. Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Het eiland

Auteur: Libby Page
Uitgever: Uitgeverij Ambo Anthos
ISBN paperback:  9789026355974 
ISBN e-book: 9789026355981 

Op de hoogte blijven?

Abonneer je hier op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge