Recensie: Het interview – Pat Donnez

Het interview Pat Donnez

Van New Books Collective kreeg ik het boek Het interview van Pat Donnez. Ik was direct onder de indruk van de vormgeving en het verhaal. Ik ben enthousiast over deze roman. Lees je mee? 

Het verhaal

‘Het interview’ gaat over Elisabeth Moriau. Ze was een wereldberoemde en schatrijke artieste, maar ze trok zich opeens terug uit de openbaarheid. Op een wazige foto na, heeft niemand meer wat van haar vernomen. Stephanie Hall was als kind al gefascineerd door deze artieste. Stephanie is een journaliste met een goede reputatie en ze wil de oude Elisabeth strikken voor een interview. Ze is gedreven om te weten wat Moriau écht deed besluiten om destijds de wereld ‘achter zich dicht te trekken’. Na lang onderhandelen zwicht de artieste, onder de absolute voorwaarde dat het gesprek pas mag worden vrijgegeven na haar dood.

Mijn mening over Het interview

“Het interview” speelt zich af in een ogenschijnlijke eenvoudige setting, maar schijn bedriegt. Er wordt op verschillende manieren toegewerkt naar een mooie ontknoping. 

De stijl van Don Pattez is heel mooi. De zinnen zijn gracieus en lijken net gedichtjes. Soms gebruikt hij wel duurdere woorden. Soms zit er een vleugje sarcasme in en heeft het verhaal wrange humor. Ik kan dat waarderen. 

De hoofdstukken zijn kort en daardoor maakt het verhaal tempo. Je hebt geen tijd om bij de mooie zinnen stil te staan. De personages worden mooi uitgewerkt en je leert ze ook echt kennen. 

Het interview bevat een gracieuze schrijfstijl en een ogenschijnlijke eenvoudige setting, maar schijn bedriegt. 

Liefs, 

Veronique

*Bedankt New Books Collective voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge