Recensie: Het laatste geschenk van Paulina Hoffmann – Carmen Romero Dorr

Het laatste  geschenk van Paulina Hoffmann

Van Uitgeverij Ambo Anthos kreeg ik het boek Het laatste geschenk van Paulina Hoffmann van Carmen Romero Dorr. In het persbericht las ik de achterflap en ik was direct verkocht. Dit leek me zo’n mooie roman! In deze recensie vertel ik je meer over dit verhaal. Lees je mee?

Het verhaal van Het laatste geschenk van Paulina Hoffmann 

‘Het laatste geschenk van Paulina Hoffmann’ gaat over Alicia en haar grootmoeder Paulina Hoffmann. Wanneer haar oma overlijdt, erft Alicia een appartement in Berlijn. Paulina heeft dit appartement in het geheim gekocht. Alicia wist dat haar oma als jong meisje in Berlijn woonde en dat het Nazi-tijdperk haar getekend heeft, maar van het appartement wist ze niks. Alicia gaat naar Berlijn. Misschien heeft haar oma wel een boodschap achtergelaten. Waarom heeft Alicia het anders geërfd?

Mijn mening

‘Het laatste geschenk van Paulina Hoffmann’ raakte me van te voren al. Het deed me denken aan mijn relatie met mijn oma. Ik herkende veel in de relatie tussen Alicia en haar oma. De groei van de relatie van deze twee bijzondere hoofdpersonen maken dit verhaal heel mooi.

Het verhaal is gewoon ontzettend mooi. Er zitten regelmatig perspectiefwisselingen in. Je leest vanuit Alicia, maar je wordt ook meegenomen in het leven dat Paulina heeft gehad. Deze afwisseling is heel goed gedaan en dit geeft de personages meer diepte. Dankzij de wisselingen weet de lezer meer dan Alicia en dat maakt het verhaal heel interessant.

De schrijfstijl doet in het begin bijna ‘ouderwets’ aan en er worden moeilijkere woorden gebruikt. Hier moet je even doorheen. Persoonlijk houd ik van mooie woorden, maar dat ligt voor iedereen anders. Later in het verhaal wordt de schrijfstijl toegankelijker en eleganter. Dit spreekt meer mensen aan, denk ik.

Het verhaal is heel mooi, maar komt ietwat langzaam op gang. Wanneer het verhaal je heeft, dan raak je het niet meer kwijt. Je ziet dan de schoonheid van het verhaal.

Het laatste geschenk van Paulina Hoffmann is een heel mooi verhaal. Wanneer het je heeft, laat het je niet meer los.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij Ambo Anthos voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

One Reply to “Recensie: Het laatste geschenk van Paulina Hoffmann – Carmen Romero Dorr”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge