Recensie: Het Mistletoe Motief – Chloe Liese

Cover van Kobo

Ik heb weer een lekker kerstboek voor je! Ik las Het Mistletoe Motief van Chloe Liese. Wat een heerlijke feelgood is dit! Ik ga je er snel meer over vertellen. Lees je mee?

Het verhaal van Het Mistletoe Motief

Een heerlijk enemies-to-lovers kerstverhaal, voor de liefhebbers van You’ve Got Mail en The Hating Game.

Hij haat de feestdagen. Zij kan er geen genoeg van krijgen. Los van het feit dat ze allebei bijzonder kerstige namen hebben, hebben Jonathan Frost en Gabriella Di Natale maar één ding echt gemeen: ze hebben een hekel aan elkaar. Of nouja, dat én het feit dat ze beide in een van de meest geliefde, onafhankelijke boekwinkels van de stad werken. Maar wanneer blijkt dat de boekwinkel financieel op instorten staat, worden ze opeens geconfronteerd met een nieuwe ongelukkige overeenkomst: dreigende werkloosheid.

Met een oplopende druk om uitgaven te minimaliseren, nieuwe klanten te winnen en recordverkopen te realiseren, komen Jonathan en Gabby tot de conclusie dat, bij het uitblijven van een financieel kerstwonder, een van hen binnenkort van de loonlijst wordt geschrapt. Geen van beiden is van plan zich vrijwillig op te offeren en dus sluiten ze een overeenkomst: wie in december meer verkoopt, mag in het nieuwe jaar aanblijven; de verliezer neemt ontslag.

Met een leven lang opgebouwd arsenaal aan feestelijke trucs die ze uit haar mouw kan schudden, zou Gabby haar nemesis met gemak moeten overtreffen. Maar elke beweging van de moeilijk te peilen meneer Frost lijkt volledig ontworpen om haar uit het veld te slaan. En naar mate de feestdagen naderen, slaat de twijfel toe: zijn ze echt wel zo verschillend als ze eerst dachten?

Mijn mening

‘Het Mistletoe Motief’ is een heel leuk kerstverhaal. De titel is heel leuk gevonden. Het verhaal deed me, zoals in de flaptekst vermeld staat, denken aan You’ve Got Mail.

Chloe Liese heeft een heerlijke stijl. Het is vol humor en die kleine verwijzingen naar Kerst zijn zo leuk. De personages zijn twee uitersten en dat is vooral erg vermakelijk.

Je denkt al gauw te weten hoe het verhaal in elkaar zit, maar het is toch nog verrassend. Wel vliegen de clichés je om de oren, maar dat is ergens heel lekker. De kerstsfeer is volop aanwezig en eigenlijk wil je een bezoekje brengen aan de boekwinkel.

Aan het begin van elk hoofdstuk staat een nummer van een afspeellijst. Je kunt tijdens het lezen dus luisteren naar de nummers die passen bij het boek. Leuk bedacht!

Ik heb enorm genoten van dit leuke verhaal. Het is echt een leuke feelgood!

Het Mistletoe Motief is een hele leuke feelgood!

Benieuwd naar dit verhaal? Houd mijn blog in de gaten! Of je leest het verhaal nu al via Bol.comBookspot of Bruna.

Blogmas 2022

Dit artikel is onderdeel van Blogmas 2022! Samen tellen we op Veronique’s Boekenhoekje af tot en met 31 december. Elke dag verschijnt er minimaal 1 artikel. Verwacht veel recensies, boekentips, winacties en nog veel meer leuks. Ik heb er zin in! Hopelijk jij ook!

Als eerste de nieuwe blogposts van Blogmas lezen? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Liefs,

Veronique

Bedankt Kobo voor deze A Kobo Original!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Het Mistletoe Motief

Auteur: Chloe Liese
Uitgeverij: A Kobo Original
ISBN E-Book: 9781774538395

Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge