Recensie: Het Pandapunten Spaarsysteem – Rose Zandvliet

De cover van Het Pandapunten spaarsysteem van Rose Zandvliet sprak me direct aan. Het schreeuwerige roze en de schattige panda’s vond ik fantastisch. Ik ga je snel meer vertellen over deze leuke roman. Lees je mee?

Het verhaal Het Pandapunten Spaarsysteem

Hier gaat ‘Het Pandapunten Spaarsysteem’ over:

‘Het Pandapunten Spaarsysteem’ is een heerlijke roman over Teddy’s falende liefdesleven. De achtentwintigjarige struikelt letterlijk en figuurlijk door het leven. En het is echt niet zo dat elke blauwe plek een mooie anekdote heeft. Na een rits dramatische dates, en slechte seks, is ze er he-le-maal klaar mee. En dan krijgt ze een ingeving. Om iets te vinden, moet je toch eerst stoppen met zoeken? Dit geldt voor je sleutelbos, je oplaadkabeltje en al die linkersokken. Maar, geldt dit dan ook voor de Ware? Hoe hard moet je stoppen met zoeken om pats-boem Mr. Right in je keuken aan te treffen? Stoppen met mannen dus. Geen seks. Eén jaar lang, opzettelijk pandapunten sparen. Maar, dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan. 

Mijn mening

De cover van ‘Het Pandapunten Spaarsysteem’ is heel vrolijk. Het roze springt er echt uit en ik ben verliefd op die panda’s. Het deed me een beetje denken aan het spelletje ‘Zoek de panda die er anders uitziet’.

Het begin is heftig, maar het kwam niet zo bij me binnen. Dit begin is het begin van een diepere laag, maar de uitwerking van deze laag voelde nog niet af. Als het beter was uitgewerkt, dan was de combinatie tussen het luchtige en het heftige thema een gouden combinatie. Het is trouwens wel heel goed dat Rose Zandvliet dit onderwerp bespreekbaar maakt. Ik wil geen spoilers weggeven en daarom benoem ik niet welk thema Rose bespreekbaar maakt.

De regelafstand was in het begin een tikkeltje storend. De regels staan namelijk nogal ver uit elkaar. Het is anders dan bij andere boeken en daardoor viel het op.

De stijl van Rose Zandvliet is heel vlot. Het zit vol humor en ik heb regelmatig hardop gelachen. Rose neemt geen blad voor de mond en dat is verfrissend.

Het verhaal zit vol heerlijke drama, goede porties seks en er wordt een heftig onderwerp aangeroerd. Het heeft eigenlijk alle ingrediënten voor een heerlijke televisie- of Netflixserie. Het einde is geniaal en vond ik verrassend.

Het Pandapunten Spaarsysteem heeft alle ingrediënten voor een heerlijke televisie- of Netflixserie.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Rose Zandvliet voor het boek!

Je kunt dit boek o.a. bij de lokale boekhandel, Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Het Pandapunten Spaarsysteem

Auteur: Rose Zandvliet
Uitgever: –
ISBN paperback: 9789403623221

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge