Recensie: Het verlangen van Lucy Hart – Meg Shaffer


Het verlangen van Lucy Hart van Meg Shaffer is zo’n bijzondere roman. Het heeft iets magisch. In mijn recensie vertel ik je graag meer. Lees je mee?

Het verhaal van Het verlangen van Lucy Hart

De ultieme roman voor boekenliefhebbers, een Willie Wonka voor volwassenen. Reis mee met Lucy naar Klokeiland en geniet van deze heerlijke feelgoodroman!

Lucy Hart groeide op in een liefdeloos gezin, en vluchtte het liefst weg in haar favoriete boeken. Vooral de Klokeiland-serie van auteur Jack Masterson was haar tweede thuis. Nu is ze 26 en werkt ze als onderwijsassistent. Haar grootste wens is de 7-jarige Christopher, een jongetje dat sinds de dood van zijn ouders van pleeggezin naar pleeggezin wordt geschoven, te adopteren. Maar omdat ze hem geen financiële zekerheid kan bieden, komt ze niet in aanmerking.
Dan schrijft haar jeugdheld Jack Masterson een wedstrijd uit. De prijs zou haar in staat stellen om Christopher te adopteren. Dus Lucy reist naar Klokeiland, waar ze auteur Jack, illustrator Hugo Reese en haar drie tegenstanders treft. Ondertussen beraamt Jack de ultieme twist in zijn verhaal – een twist die levens zou kunnen veranderen…

Mijn mening

‘Het verlangen van Lucy Hart’ is een verhaal dat me nog lang bij zal blijven. Het is inderdaad, zoals de flaptekst al zegt, een Willie Wonka voor volwassenen. Het is ‘Sjakie en de chocoladefabriek’, maar dan de volwasseneneditie zonder Oempa Loempa’s.

Het is gewoon een magisch verhaal! Dat begint al op de eerste pagina. De stijl van Meg Shaffer is warm. Daarnaast heeft ze het lef om een aantal beladen onderwerpen aan te snijden, zoals pleegzorg en hoe dat georganiseerd is. Het is gewoon hartverscheurend.

Lucy is zo’n mooi personage. Ze heeft een bepaalde rauwheid. Ze is beschadigd en heeft eigenlijk een aantal gelijkenissen met Christopher. Het jongetje steelt al gauw je hart.

Deze roman is zo bijzonder. Het is liefelijk, maar tegelijkertijd ook heel eerlijk. Het confronteert je soms met het ‘echte’ leven. Dit verhaal liet me huilen en lachen. Het is een boek voor de boekenliefhebber, maar eigenlijk is het voor iedereen die even wil vluchten naar een andere wereld. Ik heb een aantal prachtige leesuurtjes gehad en het is een roman die ik nog aan veel mensen ga aanraden!

Het verlangen van Lucy Hart liet me lachen en huilen. Het is een roman voor de boekenliefhebber, maar eigenlijk is het voor iedereen die even wil vluchten naar een andere wereld. Prachtig verhaal!

Benieuwd naar dit boek? Koop dit boek dan via Bol.comBookspot of Bruna of steun de lokale boekhandel!

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op Veronique’s Boekenhoekje? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Liefs,

Veronique

Bedankt Uitgeverij De Fontein voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Het verlangen van Lucy Hart

Auteur: Meg Shaffer
ISBN e-book: 9789026164538 
ISBN paperback: 9789026164521 

Op zoek naar een proeflezer en/of meelezer voor je manuscript? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge