Recensie: Het zal nooit meer kaviaar zijn – Marja West & Anna Bontekoe


Het zal nooit meer kaviaar zijn van Marja West & Anna Bontekoe neemt je mee terug naar de jaren 70, de New Yorkse maffia en je krijgt een aantal bijpassende recepten. In mijn recensie vertel ik je meer over dit boek. Lees je mee?

Het verhaal van Het zal nooit meer kaviaar zijn

De Nederlandse Sofia werkt bij een bank in New York. Als ze een klant bewusteloos bij de bankkluisjes in de kelder vindt, neemt ze een gevaarlijke beslissing. Dit is het begin van een reeks gebeurtenissen die ertoe leiden dat Sofia als kok bij een grote maffiabaas gaat werken. Door het bereiden van verrukkelijke maaltijden wint ze het vertrouwen van de topcriminelen en achterhaalt zo hun geheimen. In dit boek vind je naast het spannende verhaal van Sofia en de ware gebeurtenissen rondom de New Yorkse maffia in de jaren 70, ook achttien kleurrijke en heerlijke vega(n) recepten.

Mijn mening

‘Het zal nooit meer kaviaar zijn’ heeft de typische sfeer uit de jaren 70. Het is een beetje retro en daarom een opvallende verschijning in het boekenrek. Het is ook geen standaard thrillercover. Dat vind ik verfrissend.

Het begin heeft een interessante wending. Het plot zit goed in elkaar. Het zit niet boordevol actie of heftige scènes. Er is voldoende spanning op de achtergrond aanwezig om door te willen lezen. Het is gewoon gemoedelijk en daarom past het ook bij het verhaal.

In het begin moest ik even wennen aan de opmaak van de paperback. Het heeft een brede witrand. Aan het eind van het boek staan verschillende vega(n) recepten. Dit vond ik een leuke toevoeging. Je vindt de gerechten ook in het verhaal terug. Tijdens het lezen rook ik bijna de geuren die uit de keuken van Sofia kwamen.

Het verhaal wordt op een mooie manier verteld. Het is alsof de schrijvers tegen je praten. Ik heb genoten van deze leuke thriller!

Het zal nooit meer kaviaar zijn is een leuke, gemoedelijke thriller!

Benieuwd naar dit boek? Bestel dit boek bij o.a. Bol of Bruna of steun de lokale boekhandel!

Liefs,

Veronique

Bedankt De Crime Compagnie voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Koop je via mijn link een artikel (iets anders dan boeken mag ook) dan krijg ik een commissie! Jij merkt er niks van, maar je steunt wel Veronique’s Boekenhoekje. Meer informatie is hier te vinden.

Op zoek naar een proeflezer en/of meelezer voor je manuscript? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Gegevens van Het zal nooit meer kaviaar zijn

Auteur: Marja West & Anna Bontekoe
ISBN paperback: 9789461097378 
ISBN e-book: 9789461097606 (ook via Kobo Plus)

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op Veronique’s Boekenhoekje? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge