Recensie: Op zoek naar Matteo – Janine D’Augusta-Merema

Cover van Janine D’Augustus-Merema

Ik ben altijd in voor een feelgoodboek. Auteur Janine D’Augusta-Merema vroeg me of ik haar boek Op zoek naar Matteo wilde lezen. Ik vertel je graag meer over dit verhaal. Lees je mee?

Het verhaal van Op zoek naar Matteo

Niet alles loopt op rolletjes in het leven van Naomi wanneer ze online de knappe Matteo leert kennen. Door hun contact raken Naomi’s uitdagingen op haar werk echter op de achtergrond. Pas als ze op straat dreigt te komen staan, onderneemt Naomi actie om haar problemen op te lossen. Ze grijpt met beide handen de kans om tijdelijk op het hoofdkantoor in Milaan te werken. Eenmaal in deze bruisende stad volgen nieuwe uitdagingen elkaar op. Is Matteo wel degene die ze online had ontmoet? Waarom wordt ze voor haar werk naar het zuidelijker gelegen Salerno gestuurd? Uiteindelijk komt Naomi voor de keuze te staan of ze Matteo weer wil ontmoeten of niet. Zal ze niet opnieuw alles kwijtraken wat haar lief is?

Mijn mening

De cover van Op zoek naar Matteo is heel vrolijk. Je ziet een typisch Italiaans pleintje in mooie kleuren. Het geeft je een fijn gevoel. Ik krijg zin om weg te dromen. Ik vind de titel interessant gekozen. Het maakt je nieuwsgierig naar het verhaal.

De manier waarop Naomi Matteo leert kennen vind ik heel origineel. Het is tof dat dit een rol speelt in het verhaal. Zeker als aanleiding vind ik dit goed gevonden. Het loopt wel wat stroever in het begin.

Naomi maakt in het verhaal een mooie groei door als personage. Ze ontwikkelt zich op een mooie manier, maar toch blijft ze vlak. Ik miste wat uitwerking van haar verdere karakter. De andere personages zijn leuk, maar blijven op de achtergrond. Ik werd wel nieuwsgierig en ik ben benieuwd of je meer van de personages ziet in het volgende deel.

Er zit veel kennis over sales in het verhaal en dit vond ik een leuke toevoeging. Het voelde alsof je even een kijkje krijgt in de keuken. Ik houd ervan! Het maakt het verhaal geloofwaardig.

In het verhaal zit een bepaalde sprong die ik niet helemaal begreep. Het kwam voor mijn gevoel een beetje uit de lucht vallen.

‘Op zoek naar Matteo’ is een leuk verhaal. De sfeer wordt goed neergezet. Ik kon de pasta bijna proeven en de zon op mijn huid voelen. Deze leuke feelgood laat je lekker wegdromen naar Italië.

Op zoek naar Matteo is een leuke feelgood die je laat wegdromen naar Italië.

Benieuwd naar dit boek? Bestel dit boek bij o.a. Bol of Bruna of steun de lokale boekhandel!

Liefs,

Veronique

Bedankt Janine D’Augusta-Merema voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Koop je via mijn link een artikel (iets anders dan boeken mag ook) dan krijg ik een commissie! Jij merkt er niks van, maar je steunt wel Veronique’s Boekenhoekje. Meer informatie is hier te vinden.

Op zoek naar een proeflezer en/of meelezer voor je manuscript? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Gegevens van Op zoek naar Matteo

Auteur: Janine D’Augusta-Merema
ISBN paperback: 9789083350202
ISBN e-book: 9789083350219

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op Veronique’s Boekenhoekje? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge