Recensie: Hoe verzin je het? – Renée Olsthoorn


Volgens mij is dit de eerste recensie met een kaasschaaf op de foto, maar het speelt een grote rol in de feelgood Hoe verzin je het? van Renée Olsthoorn. Benieuwd naar de rol van de kaasschaaf? Ik vertel het je in mijn recensie. Lees je mee?

Het verhaal van Hoe verzin je het?

Daantje van Duinen is de Amsterdamse Zuidas zat. Als junior associate bij een groot advocatenkantoor voelt ze zich uitgebuit door haar werkgever, en in de liefde wil het al helemaal niet vlotten. Ze besluit het roer om te gooien en haalt haar moeder Iris, die sinds een halfjaar weduwe is, over om samen een wijn- en kaaswinkel in Frankrijk te beginnen. Geen gewone wijn- en kaaswinkel, maar een in Nederlandse wijn en kaas gespecialiseerde winkel. Gekkenwerk, vindt iedereen, alsof Frankrijk zelf niet over meer dan voldoende kaassoorten beschikt. En Nederlandse wijnen die moeten concurreren met de Franse? Ondenkbaar! Maar Daantje is vastbesloten en ze vertrekken. Eenmaal in Frankrijk is er veel werk aan de winkel – letterlijk, want het pand dat Daantje in hartje Troyes heeft gekocht, moet van top tot teen gerenoveerd worden. Daarvoor nemen ze het lokale klusbedrijf Alain Brique et fils in de arm. Terwijl vader Alain en zoon Olivier het pand opknappen, bloeit er iets op tussen hen en de Nederlandse vrouwen. Een pand restaureren blijkt echter veel makkelijker dan een gebroken hart of een bittere kijk op de liefde herstellen.

Mijn mening

‘Hoe verzin je het?’ is zo’n heerlijke feelgood! De cover is zo leuk en aansprekend. Hij past zo goed bij het verhaal. Na het lezen snap je de verschillende elementen op de cover en begrijp je de titel. Ik vind hem zo goed gevonden!

Renée Olsthoorn heeft een eigen stijl en ik denk dat hij heel herkenbaar is. Het is vlot met een goede dosis humor. Ik heb regelmatig hardop gelachen om de gebeurtenissen of opmerkingen en gedachten van Daantje.

Het verhaal deed me denken aan het programma ‘Ik vertrek’ en kan lijken op andere verhalen waarin de hoofdpersoon naar het buitenland gaat. Ik vond het origineel dat de moeder van Daantje ook meegaat. Je wordt helemaal meegenomen in hun avontuur. Het is romantisch met soms wat diepere lagen. Toch blijft het heel luchtig. Hierdoor werd het nergens zwaar.

Daantje is een leuk personage. Ze heeft een mooie band met haar moeder. Samen hebben ze het nodige meegemaakt. Alain en Olivier zijn twee leuke tegenpolen van de dames. Zij zorgen voor een frisse wind in het verhaal.

Dit was mijn kennismaking met Renée Olsthoorn en ik heb genoten van deze feelgood. Waan je even in Frankrijk met dit leuke boek en geniet van Daantje en haar moeder.

Hoe verzin je het? is zo’n leuke feelgood! Waan je in Frankrijk!

Benieuwd naar dit boek? Bestel dit boek bij o.a. Bol.comBookspot of Bruna of steun de lokale boekhandel!

Liefs,

Veronique

Bedankt April Books voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Hoe verzin je het?

Auteur: Renée Olsthoorn
ISBN e-book: 9789493297869
ISBN paperback: 9789493297852

Op zoek naar een proeflezer en/of meelezer voor je manuscript? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op Veronique’s Boekenhoekje? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge