Recensie: Hope & Faith – Emma Leads

Hope & Faith - Emma LeadsVan Uitgeverij Ambilicious mocht ik het boek Hope & Faith van Emma Leads lezen. Ik las de synopsis, bekeek de voorkant en ik was nieuwsgierig naar het verhaal. In mijn hoofd ontvouwde zich een plot. Ik was benieuwd naar het verloop van het verhaal.

Het verhaal

Richard Hart is de vader van de driejarige tweeling Hope & Faith en hij is kroongetuige in de rechtszaak tegen Carlos Gombuono. Het gezin van Richard staat onder bescherming van de FBI. Ze worden overgebracht naar een veilig onderkomen, maar dit gaat mis. Een van de FBI-agenten blijkt een handlanger te zijn van Carlos Gombuono. De FBI-agente Mary Coultier moet samen met de tweeling mee met de moordenaar. Ze weet te ontsnappen met Hope. Samen met een trucker neemt ze een nieuwe identiteit aan: Maggie Spring. Het verhaal begint twaalf jaar later. Maggie wil maar één ding: Faith vinden. Maar lukt dit?

Het boek heeft twee delen. In deel 1 krijg je een kijkje in het leven van Maggie en dochter Hannah. In deel 2 ontrafelt zich het mysterie rondom de verdwijning. Om deel 2 te lezen, moet je het boek omdraaien.

Mijn mening

Ik was nieuwsgierig naar het verhaal en ik kwam er halverwege achter dat er twee delen waren. Ik had een digitale versie van het boek en ik hoefde mijn boek niet om te draaien. Als je een papieren boek hebt, vind ik dit een leuk detail. De wereld van de personages staat letterlijk op zijn kop.

In deel 1 leer je Maggie en Hannah kennen. Voor mijn gevoel ging de tijd veel te snel. Er werden tijdssprongen gemaakt die ik niet kon verklaren en het verhaal ging van hak op de tak. Soms deed het een beetje ongeloofwaardig aan en voelde het verhaal heel raar. Ik moest heel erg in het verhaal komen, maar als je eenmaal in het verhaal zat… dan liet het je niet meer los. Het eerste deel deed me denken aan een roman gemengd met een thriller. Dan komt opeens deel 2…

Deel 2 is heel anders dan deel 1. Het romantische randje is weg en er komt een bepaalde spanning voor terug. Er komen veel personages bij en het was even onduidelijk wie wie was. Op een gegeven moment komen beide delen bij elkaar en dat is op een mooie manier gedaan. Het sluit naadloos op elkaar aan.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij Ambilicious voor het boek.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie is hier te vinden.

2 Replies to “Recensie: Hope & Faith – Emma Leads”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge