Recensie: Iene Miene Mutte – M.J. Arlidge

Iene Miene Mutte boekcoverMijn eerste boek van M.J. Arlidge was het boek Klikspaan. Na dit boek kwam ik erachter dat het boek onderdeel van een serie is. Daarna las ik Naar bed, naar bed. Mijn zusje had op vakantie het boek Iene Miene Mutte gekocht en dit is deel 1 van de serie. Zij raadde mij het boek aan… De flaptekst klonk heel spannend en ik was benieuwd naar het verdere verloop van het verhaal.

Het verhaal

Iene Miene Mutte is het eerste deel van de serie rondom inspecteur Helen Grace. Er wordt een meisje gevonden en het verhaal van haar ontvoering is gruwelijk, maar alles wat ze zegt, is waar. Dan wordt er een tweede slachtoffer gevonden en het verhaal van deze ontvoering past bij die van het meisje. Er is een patroon te zien: er worden twee mensen ontvoerd, vastgehouden en uitgehongerd. Dan komt er een dilemma: doden of gedood worden. Helen Grace en haar team gaan op zoek naar de dader.

Mijn mening

Dit boek is echt fenomenaal! Klikspaan vond ik tegenvallen, maar dat lag meer aan het onderwerp van het boek. Naar bed, naar bed vond ik goed, maar Iene Miene Mutte overtreft alles. Het is het begin van de serie en de toon voor de vervolgdelen is gezet. De schrijfstijl is vlot, makkelijk en het past perfect bij de snelheid van het verhaal. Je hoeft je geen moment te vervelen bij dit boek. Het begin is even wennen, maar dan komt de vaart erin. De spanningsopbouw is goed en elke keer verrast M.J. Arlidge je weer met een nieuwe (nog gruwelijkere) gebeurtenis. Het boek is goed opgebouwd. Je voelt de emoties van Helen Grace, maar ook van de slachtoffers. Toch laat Helen Grace je niet te dichtbij komen, maar je leert haar wel van dichtbij kennen…

Heb jij de boeken van M.J. Arlidge gelezen?

Liefs,

Veronique

*Meer informatie over recensies is hier te vinden.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Dit boek kopen?
Boeken algemeen

3 Replies to “Recensie: Iene Miene Mutte – M.J. Arlidge”

  1. Nee deze boeken heb ik nog niet gelezen, maar liggen wel al op mij te wachten. Het liefst wacht ik tot de serie compleet is, zodat ik het meteen achter elkaar kan lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge