Recensie: Naar bed, naar bed – M.J. Arlidge

Recensie

Ik schreef al eerder over het boek Klikspaan van M.J. Arlidge. Het verhaal was toen niet helemaal mijn ding, maar de schrijfstijl beviel mij en ik was nieuwsgierig naar Helen Grace (inspecteur bij de politie van Southampton en hoofdpersonage). Het artikel over Klikspaan stuurde ik op naar Uitgeverij Meulenhoff/Boekerij. En zij vroegen mij of ik het nieuwste boek Naar bed, naar bed wilde lezen. Dat wilde ik wel en dus kreeg ik het opgestuurd. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik deze kans heb gekregen.

Het verhaal van Naar bed, naar bed

En nu terug naar het boek. Naar bed, naar bed is het vijfde deel in de serie met Helen Grace. Het boek is goed te lezen als je de rest van de serie niet hebt gelezen. Het is wel aan te raden om eerdere delen te lezen, dan snap je bepaalde verwijzingen naar personen en het verleden van Grace beter.

Het verhaal begint gelijkt en je weet eigenlijk niet waar je bent beland. Het is benauwend en je zit met vraagtekens. Er wordt een lijk gevonden in een nachtclub. Echter, deze dode is een bekende van Grace. Ze zwijgt hierover en gaat hard aan de slag om de dader te vinden. Er volgt een tweede dode en Grace wordt in een onmogelijke positie geplaatst en staat voor een moeilijke keuze…

Mijn mening

Naar bed, naar bed is het vijfde deel in de serie van Helen Grace van M.J. Arlidge. Er wordt een dode gevonden in een nachtclub en dit is een bekende van Grace.  Ze besluit om niks te zeggen en doet er alles aan om de dader te vinden. Dan wordt er een tweede dode gevonden. Hierdoor wordt de zaak een stuk moeilijker voor Grace. Ze komt in een onmogelijke positie en staat voor een moeilijke keuze.

De cover past perfect bij het verhaal. Hij is rauw, ruw en stoer. De sfeer van het boek is hier al goed te zien. Het verhaal begint gelijk en je weet eigenlijk niet zo goed waar je bent beland. Je wordt gelijk meegezogen en je zit vol vragen. Het maakt je nieuwsgierig naar de dader. De ontwikkeling die Grace doormaakt, is goed gedaan en laat je meeleven met haar. Er komen veel namen van teamleden naar voren, maar is geen storende factor. Uiteindelijk wordt duidelijk wie de belangrijkste personen zijn in dit verhaal. De wisseling van perspectieven was in het begin vervelend, maar het belichtte wel alle kant van het verhaal. Sommige stukken zijn benauwend, beangstigend en je voelt de spanning stijgen. De twist aan het eind maakt dit een verrassende thriller.

Het boek maakt deel uit van een serie over Helen Grace. Dit is natuurlijk het vijfde deel, maar toch is het als losstaand verhaal te lezen. Er staan in het verhaal wel aanwijzingen naar bijvoorbeeld het duistere verleden van Helen of naar personen uit eerdere delen. Toch wordt dit goed opgevangen in dit deel. Je hoeft de serie dus niet helemaal gelezen te hebben. Dat is wel een pluspunt!

Ga jij het boek lezen?

Meer van M.J. Arlidge?

(Update 2024)

Veel liefs,

Veronique

* Bedankt Uitgeverij Meulenhoff/Boekerij voor dit exemplaar.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Koop je via mijn link een artikel (iets anders dan boeken mag ook) dan krijg ik een commissie! Jij merkt er niks van, maar je steunt wel Veronique’s Boekenhoekje. Meer informatie is hier te vinden.

Boeken algemeen
Bol Algemeen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge