Recensie: Iemand weet het… – Katalin van Bakel

Cover van Katalin van Bakel

Auteur Katalin van Bakel vroeg of ik haar roman Iemand weet het… wilde lezen. Een roman met een bijzonder plot. Ik vertel je er graag meer over. Lees je mee?

Het verhaal van Iemand weet het…

Het gebeurde de avond, waarop Jan verdween. Zij zat te wachten in de chique seksclub, waar ze werkte. Ze noemde zich Chantal. Dat was niet haar echte naam. Maar hoe ze echt heette, dat moest geheim blijven. Ze wachtte op Jan. Met een allesbeslissende vraag. Ze moest zijn antwoord weten. Maar waar bleef hij toch zo lang? Ze wachtte en wachtte. En thuis… daar wachtte zijn vrouw, Anne.

‘Iemand weet het…’ is een spannende roman over een eigentijds Nederlands gezin, met een vleugje erotiek. Jan is een succesvolle Rosmalense architect, geliefd werkgever en huisvader. Het leven van zijn gezin komt volledig op zijn kop te staan, als Jan op een maandagavond zomaar verdwijnt. Wanneer zijn auto wordt gevonden op een afgelegen dijk bij de rivier De Waal, gaat zoon Tim op onderzoek uit. Hij vindt de smartphone van zijn vader, met daarop een videofilmpje. Maar al na enkele beelden kan Tim het niet meer aanzien. Want wat moest zijn vader met een filmpje van die vrouw?

Mijn mening

‘Iemand weet het…’ heeft een cover die eigenlijk heel eigentijds is. Het past bij de sfeer in het verhaal. Het lettertype is niet zo mijn ding. Ik houd gewoon niet van Comic Sans.

De proloog is strak en zonder poespas. Katalin van Bakel heeft een fijne stijl. Je moet alleen houden van het gebruik van de derde persoon en het veelvuldig gebruik van de voornamen. Ik kreeg hierdoor een afstandelijk gevoel. Sommige dialogen lopen niet helemaal lekker voor mijn gevoel.

De personages zijn heel realistisch neergezet en heel hedendaags. Ze zorgen voor veel herkenbaarheid. Het zijn gewoon mensen zoals jij en ik.

Het verhaal heeft een strak begin en je zit goed in het verhaal, maar je krijgt ook veel onnodige details. Dit zorgt ervoor dat het verhaal wordt afgeremd. Dit is jammer, want het plot is heel interessant en heel sterk. Het hedendaagse en de herkenbaarheid van de personages zorgen ervoor dat de roman dichtbij komt.

Iemand weet het… heeft een interessant plot!

Benieuwd naar de boeken in dit artikel? Koop dan het boek via Bol.comBookspot of Bruna of steun de lokale boekhandel!

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op Veronique’s Boekenhoekje? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Liefs,

Veronique

Bedankt Katalin van Bakel voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Iemand weet het…

Auteur: Katalin van Bakel
ISBN e-book: 9791041501250 

Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge