Recensie: “Ik beleef het leven zoals jij. De alledaagsheid van het leven!” – Guy van Damme

Cover van Guy van Damme

Een gedichtenbundel kan natuurlijk niet ontbreken tijdens Blogmas. Van auteur Guy van Damme mocht ik zijn bundel “Ik beleef het leven zoals jij. De alledaagsheid van het leven!” lezen. In mijn recensie vertel ik je graag meer. Lees je mee?

Het verhaal van “Ik beleef het leven zoals jij. De alledaagsheid van het leven!”

De (verhalende) gedichten nodigen mensen uit om over het dagelijkse leven kritisch te reflecteren over handelingen van mensen, over gebeurtenissen en over emoties.

De teksten die voor u liggen zijn geschreven vanuit de leefwereld van de auteur. Toch hebben ze de duidelijke missie om eenvoudig te schrijven over het dagelijks leven, zodat de teksten herkenbaar zijn voor ‘jij, ik en wij’. De auteur sleept je mee in zijn levensbeleving en kijk op het leven. Borrelend uit eigen emoties over emoties. Hij nodigt u uit om kritisch over het leven te reflecteren, over handelingen van mensen, over gebeurtenissen en over emoties. Ga ergens rustig zitten, laat u niet storen en geniet bij teugjes van iedere tekst. Liefst niet in één adem de ganse bundel lezen. Sommige teksten vragen om een moment van bezinning of om erover te reflecteren en te plaatsen naast jouw eigen levensbelevingen en ervaringen.

Mijn mening

“Ik beleef het leven zoals jij. De alledaagsheid van het leven!” heeft een intrigerende cover. Het is een mysterieus en ergens vind ik hem ook een beetje eng. De titel is goed gevonden en past perfect bij de gedichten.

De bundel bevat korte gedichten en lijken allemaal een eigen verhaal te vertellen. Het zijn net kleine verhalen. Samen vertellen ze een verhaal over de alledaagsheid van het leven. Juist deze kleine dingen maken deze bundel mooi.

Guy van Damme weet met weinig woorden veel te zeggen. Het zijn net korte verhalen. Daarnaast zit er een vleugje humor in de gedichten. Sommige gedichten toverden een lach op mijn gezicht. Het is gewoon een heel eigen stijl.

Ik vind het ook fijn dat deze bundel heel positief is. Sommige gedichten hebben een mooie boodschap, sommige gedichten bieden juist weer troost en houvast. Het is een mooie bundel vol warmte.

“Ik beleef het leven zoals jij. De alledaagsheid van het leven!” is een bundel vol warmte!

Benieuwd naar dit boek? Bestel dit boek bij o.a. Bol of Bruna of steun de lokale boekhandel!

Blogmas 2023

Dit artikel is onderdeel van Blogmas 2023! Samen tellen we op Veronique’s Boekenhoekje af tot en met 31 december. Elke dag verschijnt er minimaal 1 artikel. Verwacht veel recensies, boekentips, winacties en nog veel meer leuks. Ik heb er zin in! Hopelijk jij ook!

Als eerste de nieuwe blogposts van Blogmas lezen? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Liefs,

Veronique

Bedankt Guy van Damme voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Koop je via mijn link een artikel (iets anders dan boeken mag ook) dan krijg ik een commissie! Jij merkt er niks van, maar je steunt wel Veronique’s Boekenhoekje. Meer informatie is hier te vinden.

Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Gegevens van “Ik beleef het leven zoals jij. De alledaagsheid van het leven!”

Auteur: Guy van Damme
ISBN paperback: 9789464898057 

One Reply to “Recensie: “Ik beleef het leven zoals jij. De alledaagsheid van het leven!” – Guy van Damme”

 1. Dag Veronique,

  Onlangs is mijn eerste bundel proza – “Ik beleef het leven zoals jij. De alledaagsheid van het leven!” Ik ben maar een mens… zoals jij! – op de boekenmarkt verschenen.”

  Om te weten of de inhoud van een boek mensen kunnen boeien is het uiteraard aangewezen om aan verschillende recensenten te vragen of zij bereid zijn om jou werk te beoordelen.

  Zo ben ik ook bij Veronique haar blog terechtgekomen. Het concept van haar blog sprak mij aan en ik nam met haar contact.

  Zij was bereid om mijn boek te lezen en hierover een recensie te schrijven.

  Vandaag, zondag 10/12/2023, heb ik je recensie mogen ontvangen.

  Met suspens en een klein hartje heb ik je recensie gelezen. Je weet maar nooit hoe geroutineerde recensenten je eigen werk recenseren.

  Ik moet toegeven dat je heel goed de essentie van de teksten heb weten aan te voelen en te interpreteren. Het is positieve poëzie, zonder pretenties.

  Dank hiervoor.

  Guy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge