Recensie: Joy – Jules Hoenderop

Joy Jules Hoenderop

Van auteur Jules Hoenderop mocht ik zijn roman Joy lezen. In mijn recensie vertel ik je graag meer over dit verhaal. Lees je mee?

Het verhaal van Joy

Frank en Susan zijn begin dertig. Hun relatie is een botsing tussen hoofd en hart. Tijdens een roadtrip door Noord-Italië maken zij een tussenstop bij een vervallen villa. Frank wil daar fotograferen. Zij zijn niet de enigen die de spookvilla vereren met een bezoek. Een ontmoeting die hun botsing nog meer blootlegt, de dood dichterbij brengt. Jaren later vertrekt Susan alleen naar Italië. Hoe goed kent Frank zijn vrouw eigenlijk? Hij reist haar achterna en wordt opnieuw gedwongen zijn logica en ironie los te laten. Hoe sterk kan liefde zijn? Is de dood wel zo absoluut als we denken? ‘Joy’ onderzoekt spiritualiteit in liefdesrelaties, schoonheid, intimiteit en grote levensvragen. Een verhaal ook over de onmetelijke liefde voor een vrouw en een kind. 

Mijn mening

‘Joy’ is het debuut van Jules Hoenderop en wat heeft dit verhaal een tof plot. Het is zo verrassend. Daarnaast heeft deze roman een spiritueel randje en daar moet je van houden. Ik vond het heel mooi. Het maakte het verhaal bijzonder. Het kan, als je hier niks mee hebt, een beetje ’te’ voelen.

Jules Hoenderop heeft een fijne, vlotte stijl. Het is soms wel even onduidelijk wie wat zegt in een dialoog. Daardoor was ik soms even afgeleid.

Het verhaal is spannend en je bent benieuwd waar het eindigt. Soms raakte ik wel de draad kwijt en voelde ik me eigenlijk, net als Frank, een tikkeltje verloren. Het samenspel tussen Frank en Susan is heel mooi. Eigenlijk botsen de karakters van de personages, maar Jules Hoenderop vindt een mooie balans tussen de personages.

Ik heb genoten van het debuut van Jules Hoenderop. Wat een bijzonder verhaal!

Joy is een bijzonder verhaal!

Liefs,

Veronique

Bedankt Jules Hoenderop voor het boek!

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel en o.a. Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Joy

Auteur: Jules Hoenderop
Uitgever: Uitgeverij Ambilicious
ISBN paperback: 9789493275157
ISBN E-Book: 9789493275348

Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge