Recensie: Licht in de duisternis – Michelle Sikking

Michelle Sikking Licht in de duisternis
Cover van Loft Books

Tijd voor een feelgood! Ik las Licht in de duisternis van Michelle Sikking. Aan welke film moest ik denken na het lezen van dit verhaal? Ik vertel het je graag in mijn recensie. Lees je mee?

Het verhaal van Licht in de duisternis

Na een noodlottig ongeval gaat Isabella bij haar rijke oom en tante wonen. Alle luxe, het mooie zwembad en de grote kamer kunnen echter het duistere gevoel in haar binnenste niet verjagen. Isabella zoekt haar toevlucht bij een foute jongen, drank en tatoeages. Dingen die eigenlijk niets voor haar zijn. Haar oom en tante laten Isabella’s opstandige gedrag oogluikend toe, totdat ze met haar vriendje in bed betrapt wordt. De maat is vol en Isabella wordt naar een privéschool gestuurd. Een kostschool met alleen maar meiden. Isabella denkt dat het niet erger kan worden tot ze bij aankomst ook nog haar telefoon moet inleveren en hoort dat ze een kamergenoot krijgt. Toch blijkt de kostschool heel wat spannender dan ze had gedacht. Want welke geheimen herbergt het eeuwenoude gebouw? En waarom wordt er gefluisterd over een mannelijke scholier? Isabella wil alles ontdekken, maar kan ze dat zonder eerst af te rekenen met de demonen van haar verleden?

Mijn mening

‘Licht in de duisternis’ van Michelle Sikking deed me denken aan de film ‘Wild Child’. Een meisje wordt naar kostschool gestuurd en raakt daar langzaam maar zeker bevriend met haar studiegenoten. Een hele leuke film trouwens!

Het begin kwam een beetje traag op gang. De aanleiding om Isabella naar de kostschool te sturen duurde nogal lang. De beschrijving van de kostschool en de omgeving deed me denken aan zo’n typische Engelse kostschool. Zo leuk!

Het verhaal heeft 186 pagina’s en dat is eigenlijk te weinig voor de hoeveelheid informatie die Michelle Sikking geeft. Met meer pagina’s komt het verhaal beter tot zijn recht. Er zitten een aantal mooie aspecten in, maar die komen nu niet helemaal uit de verf. Jammer, want het is in de kern zoveel meer.

Isabella is een interessant personage. Ze maakt wel een hele snel groei door en dat voelde een tikkeltje onnatuurlijk. Ik denk dat dit ook te maken heeft met de hoeveelheid pagina’s. Daarnaast voelen de personages ouder dan 15 of 16 jaar. De kamergenoot van Isabella wordt beter opgebouwd en voelt veel natuurlijker aan.

De stijl van Michelle Sikking is prettig. Het stoorde me soms wel dat ik bepaalde gevoelens van Isabella niet zelf kon invullen.

‘Licht in de duisternis’ is een mooi verhaal met veel mooie gebeurtenissen. Het heeft een bepaalde emotionele lading en dat kwam ook zeker zo over. Het is ontroerend. Ik ben benieuwd wat Michelle Sikking nog meer gaat uitbrengen.

Licht in de duisternis is ontroerend!

Liefs,

Veronique

Bedankt Loft Books voor het boek!

Je kunt dit boek bij o.a. Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Licht in de duisternis

Auteur: Michelle Sikking
Uitgever: Loft Books
ISBN E-Book: 9789047207535

Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge