Recensie: Junglekoorts – Bruno Buteneers

JunglekoortsVan schrijver Bruno Buteneers ontving ik zijn boek Junglekoorts. En wat ziet de cover er te gek uit! Het sprak me direct aan. In deze recensie vertel ik je meer over het boek. Lees je mee?

Het verhaal

“Junglekoorts” gaat over de doodzieke Sarah en haar vader. Sarah heeft een wens, maar die dreigt een regelrechte nachtmerrie te worden. Mijlenver van de bewoonde wereld, ligt in het Amazoneregenwoud van Ecuador, een plek die de hemel evenaart. In Resort Kolibrie maken rijke bezoekers kennis met de pracht van de jungle. Sarah en haar vader voelen zich niet thuis.  Al snel komen ze erachter dat het woud geen zwakheid duldt. Een strijd om wat langer te leven gaat van start.

Mijn mening

In het begin moet ik wennen aan de schrijfstijl van Bruno Buteneers. Het is wolkig met veel details. Bij de beschrijvingen van de jungle en de omgeving komt de schrijfstijl van Bruno Buteneers goed naar voren. De titel is goed gekozen! (Meer ga ik niet vertellen…)

Het begin is bijzonder en je snapt de link met de rest van het verhaal nog niet. De link wordt later wel duidelijk gemaakt en dan past het perfect bij de rest van het verhaal. Het verhaal is origineel.

Soms mis je een duidelijke lijn in het verhaal en is het wat vaag. Je raakt de weg kwijt, net als in de jungle. Toch wil je doorlezen, want het trekt je aan. Er is iets dat me nieuwsgierig maakte.

Sarah is een mooi personage. Ze heeft diepgang en je krijgt bewondering voor haar. Je voelt de wanhoop en leeft intens met haar mee. Haar vader maakt een mooie groei door en ontwikkelt zich tot een sterk persoon.

Junglekoorts heeft een toffe cover en het verhaal is origineel. Sarah is een sterk personage met een mooie diepgang.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Bruno Buteneers voor het boek.

*Bruno is een Vlaming en dat merkte ik tijdens het lezen van het boek. Sommige woorden en zinsopbouwen leken voor mij heel vreemd. Dit heb ik niet meegenomen in mijn recensie.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Dit boek kopen?
Boeken algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge