Recensie: Kattenkasteel – Annick Bardijn

Van uitgeverij Phoenix Books mocht ik meedoen aan de blogtour van Kattenkasteel van Annick Bardijn. Een spannend jeugdboek met katten in de hoofdrol. In deze recensie vertel ik je snel meer over dit boek. Lees je mee?

Het verhaal van Kattenkasteel

Hier gaat ‘Kattenkasteel’ over:

Ontdek het geheim van het Kattenkasteel … Een uitdaging gaan Liz, Ulrik en Max nooit uit de weg! Inbreken in het griezelige, verlaten Kattenkasteel … Een koud kunstje! Of niet? In de kelder vindt Liz een kistje met de afbeelding van een zwarte kat. Een onheilspellend gevoel bekruipt haar. Maar dan worden de drie jongeren ontdekt … Raakt het drietal weg uit het Kattenkasteel? En wat haalt Liz zich op de hals door het kistje mee te nemen? Kattenkasteel. Een avontuurlijk, mysterieus jeugdverhaal voor jongeren vanaf 10 jaar. 

Mijn mening

Toen ik de voorkant van ‘Kattenkasteel’ voor de eerste keer zag, vond ik hem erg leuk. Hij is grafisch heel sterk. Pas na een tijdje viel me de vorm van de kat pas op. Het is een tikkeltje mysterieus en dat past bij de geheimen van het kasteel.

Ik wil geen spoilers weggeven, maar ik wil het wel benoemen. Er is een bepaald onderwerp waar je wel een beetje affiniteit mee moet hebben. Ik vond dit onderweg juist heel mooi passen bij het thema van het verhaal. Sorry voor de vaagheid 😉

Het is een spannend verhaal en het is een heel ander verhaal dan ik in eerste instantie dacht. Het is verrassend. Ik was benieuwd hoe het verdergaat. De pagina’s vlogen door mijn handen (sorry cliché).

Naast spannend is het ook een heel mooi verhaal. Het klikt op een mooie manier in elkaar. Als alle puzzelstukjes op zijn plek vallen, zul je verrast zijn.

De personages zijn leuk, maar wel een tikkeltje vlak. Van Ulrik kreeg ik geen hoogte. Hij bleef een beetje op de achtergrond en daardoor had ik het gevoel als je hem niet leert kennen. Liz is wel een leuk personage. Haar manier van denken is misschien een tikkeltje naïef. Ze is wel een durfal en dat maakt haar stoer.

In het begin moest ik wennen aan de Vlaamse tongval, maar daar wende ik vrij snel aan. Het leest gewoon lekker. Ik heb genoten van dit jeugdboek. Ben je gek op katten? Dan is dit boek echt een aanrader!

Kattenkasteel is een spannend jeugdverhaal met een mooie rol voor de katten.

Blogtour Kattenkasteel

Mijn recensie is onderdeel van de blogtour van ‘Kattenkasteel’. Deze leuke bloggers doen ook mee!

Liefs,

Veronique

*Bedankt uitgeverij Phoenix Books voor de blogtour en het boek!

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel en o.a. Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Kattenkasteel

Auteur: Annick Bardijn
Uitgever: Phoenix Books
ISBN paperback: 9789083140452

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge