Recensies: Bretagne-serie – Sophie Tal Men

Vandaag heb ik niet één recensie, niet twee recensies, maar drie recensies in één artikel! Ik ga je alles vertellen over de Bretagne-serie van Sophie Tal Men. Deze serie is een Kobo Original. Lees je mee?

Het verhaal van Ogen zo grijs als regen

Hier gaat het eerste deel over:

Marie-Lou, student geneeskunde, krijgt van de ene dag op de andere te horen dat ze voor haar stage naar het ziekenhuis in Brest wordt verplaatst. Het einde van de wereld in haar ogen. In Brest start de vijfentwintigjarige een nieuw leven, ver weg van haar familie en haar geboortestreek Savoie. Het zorgeloze en luchtige karakter van Marie-Lou wordt al snel meedogenloos vermengd met de harde realiteit van het ziekenhuis, de diensten op de spoedeisende hulp en het contact met de zieken. En dan ontmoet ze midden in de nacht opeens de surfer Matthieu. Lukt het Marie-Lou om een plekje voor hem vrij te maken in haar drukke leven?

Een onverbiddelijke liefdesrelatie, een onverbloemd portret van de ziekenhuiswereld, verhalen over vriendschap en veel veerkracht zorgen voor een verrassende en hartverwarmende serie.

Mijn mening

De cover van ‘Ogen zo grijs als regen’ vind ik erg leuk! Hij past ook mooi bij de andere delen.

In het begin vond ik de stijl van Sophie Tal Men een beetje apart. Ik wist niet zo goed waar ik aan toe was. Het verhaal gaat soms van hak op de tak. Daardoor raakte ik uit de flow met lezen.

Toch krijgt het verhaal halverwege veel vaart. Het is een soort Grey’s Anatomy en de Nederlandse serie De Coassistent. Het is erg leuk! Je merkt dat Sophie Tal Men ervaring heeft en daardoor komt het verhaal geloofwaardig over.

De personages zijn een tikkeltje vlak. Ik ben benieuwd of dit anders gaat zijn in de volgende delen.

Dit verhaal was trouwens mijn favoriet!

Hier staat meer informatie over het boek.

Het verhaal Als zand tussen mijn vingers

Hier gaat het tweede deel over:

Het blijkt steeds uitdagender om het werk in het ziekenhuis te combineren met een privéleven. De stages in de psychiatrie en de neurochirurgie, de vele diensten die ze moeten draaien, de afzakkertjes in de Vliegenvanger en de vele studentenfeestjes zorgen ervoor dat de relatie tussen Marie-Lou en Matthieu stormachtig verloopt. Een storm die zijn hoogtepunt bereikt wanneer hun familieleden hun patiënten worden. Zal Matthieu in staat blijken zijn angsten te overwinnen en Marie-Lou in zijn leven toe te laten? En zal Marie-Lou op haar beurt leren om het zand door haar vingers te laten glijden?

Mijn mening

Ik vind dit tweede deel een heel mooi vervolg op deel een. In het begin is het even wennen. Het voelt anders dan deel één.

Soms raakte ik de draad kwijt, omdat het soms een tikkeltje chaotisch is. Ik vond het wel een heel leuk verhaal. De stijl van Sophie is in dit deel heel fijn. De medische termen vond ik helaas wat minder. Ik heb helaas geen achtergrond in de medische wereld en daardoor snapte ik bepaalde handelingen niet.

Elk hoofdstuk begint met een hoofdstuktitel. Die titels zijn zooooo grappig! Ik vond dit echt een leuke toevoeging.

Hier staat meer informatie over het boek!

Het verhaal In het zicht van de haven

Hier gaat het laatste deel over:

Marie-Lou wordt steeds meer opgeslokt door de drukte in het ziekenhuis. Dagelijks doen nieuwe ontmoetingen, emoties maar ook sterfgevallen, haar groeien als dokter en mens. Elke dag beseft ze weer dat dit meer is dan een stage. Het leven in het ziekenhuis dwingt haar zich bewust te worden van zichzelf en van de wereld om haar heen. Dit is waar het hart van het leven klopt!
In haar persoonlijke leven, zijn de dingen niet minder ingewikkeld… Hoe houdt ze de onstabiele en ongrijpbare Matthieu in haar greep nu hij zijn studie in de wacht zet om zijn vermiste vader te vinden?

Mijn mening

Het leuke aan dit laatste deel is dat je Matthieu beter leert kennen. In de eerdere delen blijft hij vlak, maar in dit deel staat hij meer centraal. Van Marie-Lou krijg je ook een beter beeld. Ze groeit echt als mens.

Het verhaal is een tikkeltje vaag en soms onduidelijk, maar het einde maakt veel goed! Alles komt op een mooie manier bij elkaar.

Ik heb genoten van dit laatste deel!

Hier staat meer informatie over het boek.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Kobo voor de serie!

Je kunt dit boek op  Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van de serie

Auteur: Sophie Tal Men

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge