Recensie: Kijk, zo gaat dat! – Tischa Neve & Ellie Norden

Kijk zo gaat dat!

Van Futuro Uitgevers kreeg ik het boek Kijk, zo gaat dat! van Tischa Neve en Ellie Norden met illustraties van Brigitte Aubertijn. Het is een kinderboek met verhalen over verschillende gebeurtenissen, zoals de eerste zwemles of de eerste dag naar de basisschool. Daarnaast worden er specifieke tips voor professionals en ouders gegeven. In mijn recensie vertel ik je meer over dit bijzondere kinderboek. Lees je mee?

Het verhaal van Kijk, zo gaat dat!

Dit staat op de achterkant van ‘Kijk, zo gaat dat!’:

In ‘Kijk, zo gaat dat!’ vind je voor de meest voorkomende situaties en gebeurtenissen aansprekende verhalen voor jonge kinderen. Lees een verhaal voor en koppel het aan de specifieke situatie van jouw kind. Zo weet je kind wat het te wachten staat en helpt het om er samen na afloop over na te praten en te verwerken.
Voor jou als ouder of professional geeft Tischa Neve bij elk verhaal tips waar je op kunt letten en hoe je je kind het beste voorbereidt of helpt bij gebeurtenissen.
Een superhandig (voorlees)boek dat je steeds uit de kast pakt als er iets nieuws of spannends staat te gebeuren voor je jonge kind!

Mijn mening

‘Kijk, zo gaat dat!’ heeft een praktisch doel. Het biedt veel herkenning voor professionals en ouders. De tips zijn praktisch, duidelijk en direct toepasbaar in de praktijk. De combinatie van een kinderverhaal met tips is goed gedaan. Het is heel origineel.

De voorkant spreekt, denk ik, ouders en professionals eerder aan. Ik heb zelf geen ervaring met kinderen en ik weet dus niet hoe zij reageren op de cover en of zij het boek uit de kast zouden pakken. Ik weet niet of het genoeg aanspreekt.

De verhalen zijn van Ellie Norden. Ze zijn lekker kort en zijn duidelijk geschreven. De uitleg over allerlei gebeurtenissen, zoals het ziekenhuis of de zwemles, is goed gedaan. Er worden ook enkele heftigere gebeurtenissen genoemd, zoals de dood. De manier waarop Ellie deze gebeurtenissen beschrijft, is zo goed gedaan. Tischa Neve geeft duidelijke en praktische tips.

De Illustraties zijn gemaakt door Brigitte Aubertijn. Deze maken de verhalen af. Soms hadden deze illustraties wel vrolijker qua kleur gekund. De illustraties hadden dan nog meer tot de verbeelding van kinderen gesproken.

Dit boek geeft kinderen een houvast en uitleg over allerlei gebeurtenissen. Groot of klein. Daarnaast geeft ‘Kijk, zo gaat dat!’ ook een houvast aan ouders en professionals. Een belangrijk boek voor ouders en professionals om in de kast te hebben!

Kijk, zo gaat dat! biedt houvast aan kinderen, ouders en professionals. Het is een belangrijke aanwinst voor de boekenkast!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Futuro Uitgevers voor het boek!

Je kunt het boek bij de lokale boekhandel en online kopen!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Kijk, zo gaat dat!

Auteur: Tischa Neve, Ellie Norden
Uitgever: Futuro Uitgevers
Aantal pagina’s: 190
ISBN ebook: 9789492939449
Prijs ebook: €9,99
ISBN paperback: 9789492939395
Prijs paperback: €20,00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge