Recensie: Leven en werk van rechercheur De Cock – P. Dieudonné


Ik ben een groot fan van de boeken over de bekende Nederlandse rechercheur van Baantjer. In mijn boekenkast pronken een aantal Baantjers, mijn e-reader staat vol met alle delen en ik heb de hele collectie van de televisieserie op dvd. Toen ik het persbericht van het boek Leven en werk van rechercheur De Cock van P. Dieudonné ontving, was ik direct enthousiast. In mijn recensie vertel ik je meer over deze bijzondere biografie. Lees je mee?

Het verhaal van Leven en werk van rechercheur De Cock

De bekendste, meest bewonderde en nagebootste fictieve politieman van Nederland is zonder twijfel rechercheur Jurriaan de Cock van het aloude politiebureau aan de Warmoesstraat te Amsterdam. In de reeks die A.C. Baantjer over hem schreef, lost de grijze speurder met veel verve uiterst gecompliceerde moordzaken op. Wie louter één deeltje ter hand neemt om De Cock erin te bestuderen, zal geen schat aan informatie opdiepen. Dat verandert zodra men alle delen aandachtig beschouwt.

Paul Dieudonné deed jarenlang diepgravend onderzoek. In deze De Cock-biografie deelt hij met groot enthousiasme de bijzondere vondsten die hij uit Baantjers omvangrijke oeuvre haalde. De lezer zal kennisnemen van de uitzonderlijke neus van de grijze speurder, welke ongewone hobby hij lijkt te hebben en waarom je beter niet aan de Schapendrift in Blaricum kunt wonen. Dieudonné speculeert ook op overtuigende wijze over de vraag waar in Amsterdam rechercheur De Cock nou eigenlijk woont. Na lezing van deze biografie zal elke fan van Baantjer met andere ogen naar de De Cock-serie kijken.

Mijn mening

‘Leven en werk van rechercheur De Cock’ is de biografie die iedereen fan van de serie (zowel van de boeken- als van de televisieserie) zou moeten lezen. Het zit zo goed in elkaar en je merkt dat P. Dieudonné veel research heeft gedaan. Alle verwijzingen staan zo goed aangegeven. Ik herkende tijdens het lezen vooral de titels en langzaam kwamen dan de verhalen terug.

De intro van het boek is goed. Je wordt uitgenodigd om je kennis te testen met een quiz. De stijl van P. Dieudonné is vol humor. Je wordt als lezer direct aangesproken. Dat vond ik zo leuk gedaan!

Het is een verhaal over alle ’trekjes’ van De Cock, de ontmoetingen, andere personages en bekende locaties. Als Baantjerliefhebber moet je dit boek absoluut lezen. Het zit goed in elkaar! Aan het eind staan een aantal interviews met o.a. Klaas Wilting. Dit vond ik een leuke toevoeging.

Het is origineel dat er een biografie over een personage uit een boek is geschreven. Zeker een personage dat zo tot de verbeelding spreekt. Ik heb enorm genoten van deze biografie!

Leven en werk van rechercheur De Cock is de aanrader voor Baantjerfans!

Benieuwd naar dit boek? Bestel dit boek bij o.a. Bol.comBookspot of Bruna of steun de lokale boekhandel!

Liefs,

Veronique

Bedankt E-Pulp Publishers voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Leven en werk van rechercheur De Cock

Auteur: P. Dieudonné
ISBN paperback: 9789492715685
ISBN e-book: 9789492715692

Op zoek naar een proeflezer en/of meelezer voor je manuscript? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op Veronique’s Boekenhoekje? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge