Recensie: Levenslang – Martijn Leuwerink


Soms kan ik me helemaal verliezen in een gedichtenbundel. Levenslang van Martijn Leuwerink is zo’n bundel. De verschillende gedichten vertellen het verhaal van het verliezen van een naaste op jonge leeftijd. De broer van Martijn kwam om bij een dienst als politie-agent. Ik vertel je in deze recensie meer over dit bijzondere boek. Lees je mee?

Het verhaal van Levenslang

Op jonge leeftijd een naaste verliezen. Het overkwam Martijn op 24 oktober 2020. In die nacht kwam zijn dierbare broer Jeroen (28) om het leven ten gevolge van een misdrijf. Tijdens zijn dienst als politieagent overleed hij door een aanrijding. Een ongeval dat ingrijpende gevolgen kende… Welke impact heeft verlies? Welke gedachten bieden houvast? Hoe kijkt iemand na de dood terug op zijn leven? En eveneens vooruit naar de volledig veranderde toekomst? Hoe ervaart een nabestaande de rechtszaken en bijkomende uitspraken? En wat gaat er door iemand heen, ineens zittend naast de man bij wie het allemaal begon? Uiteenlopende verhalen beschrijven ervaringen, gedachten, gevoelens, en vragen en antwoorden die Martijn, en andere nabestaanden, bezighielden gedurende de eerste twee jaar na het ongeval.

Mijn mening

‘Levenslang’ heeft een mooie cover. Hij is eigenlijk heel eenvoudig, maar zo persoonlijk. Het raakt je. Het duurt even voor je beseft wat je ziet. De titel is mooi gekozen en de uitleg van Martijn Leuwerink vond ik mooi erbij passen.

Alle gedichten vormen een persoonlijk en heel kwetsbaar verhaal. Het boek zit vol emoties vanaf de eerste pagina. Martijn Leuwerink vraagt op een mooie manier aandacht voor dit onderwerp. Dit boek is daarnaast ook een mooi eerbetoon.

De emoties zijn voelbaar vanaf de eerste pagina. Martijn Leuwerink speelt op een mooie manier met woorden. Het is heel elegant. Emoties overvielen me soms en daarom had ik een waarschuwing vooraf wel prettig gevonden. Ik heb hem tussendoor even weggelegd, omdat ik het verhaal wilde laten bezinken. De gedichten bezorgden me soms kippenvel.

De illustraties in het boek zijn verschillend en niet door één iemand gemaakt. Ik snap de keuze van Martijn Leuwerink, maar het is even wennen. Het laatste gedicht vond ik het mooiste. Het bezorgde me tranen. Ik was overdonderd.

‘Levenslang’ is naast een mooi eerbetoon, ook een prachtige bundel!

Benieuwd naar dit boek? Koop dit boek dan via Bol.comBookspot of Bruna of steun de lokale boekhandel!

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op Veronique’s Boekenhoekje? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Liefs,

Veronique

Bedankt Uitgeverij Palmslag voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Levenslang

Auteur: Martijn Leuwerink
Uitgever: Uitgeverij Palmslag
ISBN paperback: 9789493245907 

Op zoek naar een proeflezer en/of meelezer voor je manuscript? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge