Recensie: Vinex – Bernice Berkleef


Vinex van Bernice Berkleef is mijn kennismaking met deze auteur. Het is een spannende thriller met een ingenieus plot. In mijn recensie vertel ik je graag meer! Lees je mee?

Het verhaal van Vinex

Hein en Simone verruilen hun appartement in het hippe Amsterdam-Zuid voor een landelijk gelegen nieuwbouwwijk in Amstelveen. Ondanks het grotere huis en de natuur om hen heen komt de burgerlijkheid van de Vinex-wijk hen algauw tegen te staan. Maar onder die schijn van braafheid gaat het nodige schuil… Een buurvrouw die niet gelukkig is in haar huwelijk en de grenzen opzoekt. Een agente die in de ziektewet is beland en een klein privéonderzoek start om zich maar nuttig te voelen. Een tiener die in een pleeggezin is geplaatst en een ijzingwekkende ontdekking doet. Op hun eigen manier gaan ze allemaal stukje bij beetje over de schreef, totdat het tijdens een buurtfeest volledig uit de hand loopt.

Mijn mening

‘Vinex’ is mijn kennismaking en het was direct een goede! De eerste indruk zat direct goed door de cover en de intrigerende ondertitel: ‘Een doodgewone nieuwbouwwijk in Nederland. Daar gebeuren geen rare dingen. Toch?’ Het woordje ’toch’ maakt het prikkelend.

Het tempo ligt hoog en je vliegt eigenlijk door de thriller heen. Bernice Berkleef heeft een fijne stijl. Het leest gewoon heel makkelijk. Met een bepaalde achteloosheid deelt Bernice Berkleef bepaalde informatie, om je vervolgens met verbazing achter te laten.

De personages zijn soms een beetje verknipt en juiste dit schuurt een beetje met de werkelijkheid. Ik vond dit een heel interessant gegeven. De verhaallijnen komen op zo’n wonderlijke manier samen. Het zit psychologisch heel goed in elkaar.

Ik heb genoten van mijn kennismaking met Bernice Berkleef. Ik ga zeker nog meer lezen van deze auteur!

Vinex is een spannende thriller met een ingenieus plot!

Benieuwd naar dit boek? Koop dit boek dan via Bol.comBookspot of Bruna of steun de lokale boekhandel!

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op Veronique’s Boekenhoekje? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Liefs,

Veronique

Bedankt The House of Books voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Vinex

Auteur: Bernice Berkleef
Uitgever: The House of Books
ISBN e-book: 9789044354959 
ISBN paperback: 9789044354942 

Op zoek naar een proeflezer en/of meelezer voor je manuscript? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge