Review: Mijn ervaring met de Kobo Elipsa 2E e-reader

Kobo Elipsa 2E unboxing

Als je me al langer volgt dan weet je dat ik gek ben op het merk Kobo! Met veel plezier gebruik ik mijn e-reader. Toen Kobo mij vroeg of ik de nieuwste Kobo Elipsa 2E wilde testen, sprong ik nog net geen gat in de lucht! In mijn review laat ik je alles zien en vertel ik je meer over deze nieuwste 10,3 inch e-reader van Kobo. Lees je mee?

Unboxing Kobo Elipsa 2E


Tijd voor de unboxing! Hierboven zie je een eerste indruk van de Kobo Elipa 2E. De e-reader arriveerde in een mooie doos. Je ziet de e-reader al een klein beetje. Hieronder laat ik je meer details zien. Ik heb de beschermfolie erop laten zitten tijdens het testen. Hierdoor lijkt het scherm soms glimmend, maar dat is het niet. Jij kunt hem natuurlijk gewoon verwijderen. Het is dan een niet-spiegelend scherm. De interface is gewoon gelijk aan de andere Kobo e-readers. Alleen is er een extra optie voor het gebruik van de notitieboeken.

In de doos

Het is tijd om wat meer details te laten zien van deze Kobo. Het is een grote e-reader (10,3 inch in de grootte van het scherm) met een speciale Kobo Stylus 2.

Achterkant e-reader

Wat zit er nog meer in

Naast de e-reader ontvang je in een speciale bundel van o.a. Bol.com de Kobo Stylus 2 met twee tips (penpunten voor je stylus), oplaadkabel type-C USB en een snelstartgids.

Kobo Stylus 2

Dit is de Kobo Stylus 2 (meer info op Bol.com). Het witte stukje bovenaan is trouwens de gum. Het is een lichte pen met een fijne grip. Je laadt deze pen los op en dit doe je met een USB-C kabel. Hij is alleen te gebruiken voor de Kobo Elipsa, Kobo Sage en Kobo Elipsa 2E.

de pen met de tips

Tijd om hem te testen

Testen

Je kunt veel verschillende kanten op met de Kobo Elipsa 2E. Je kunt hem gebruiken als e-reader om boeken mee te lezen, je kunt met de bluetoothverbinding luisteren naar luisterboeken, bijvoorbeeld met Kobo Plus of je kunt hem gebruiken als notitieboek. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld aantekeningen te maken in e-books of pdf-bestanden. Let wel op: in pdf-bestanden en e-books met Digital Rights Management of met beperkingen kunnen geen markeringen of notities gemaakt worden. Niet elk e-book of pdf-bestand is dus geschikt.

Ik heb de Kobo Elipsa 2E gebruikt om e-books op te lezen en om een manuscript te proeflezen. Het werkt allebei wonderbaarlijk! Het is een grote e-reader en dat maakt hem niet heel handzaam om bijvoorbeeld mee in bed te lezen, maar je kunt wel goed pdf-bestanden lezen. Het grote scherm is even wennen, maar al gauw weet je niet beter. Het scherm is gevoelig en je moet even wennen met schrijven. Je kunt later je pdf-bestand met aantekeningen gewoon van de Kobo Elipsa 2E halen en op je laptop of desktop zetten. De aantekeningen worden meegenomen. Je kunt ook alles automatisch laten opslaan in Dropbox (later ook Google Drive).


Ik was benieuwd naar de schrijffunctie van de Kobo Elipsa 2E. Het is even wennen. Hoe hard moet je drukken? Kan ik mijn hand op het scherm leggen? Hoe moet ik de pen vasthouden? Het vergt enige oefening. Ik vind de notitiefunctie een mooie toevoeging als je bijvoorbeeld studeert en je wilt aantekeningen maken in je boek. Daarvoor vind ik deze e-reader ideaal!


Even wat details van de Kobo Elipsa 2E

De Kobo Elipsa 2E is gemaakt van gerecycled en ocean-bound plastic. Ook de verpakking is duurzaam! Lees meer op de site van Kobo.

  • Grootte: 10,3 inch
  • Gewicht: 390 gram
  • Soort inkt en modus: 10,3″ E Ink Carta 1200-touchscreen
    227 ppi, 1404 x 1872 resolutie met donkere modus en ComfortLight PRO (helderheid en kleurtemperatuur kun je aanpassen)
  • Opslag: 32 GB
  • Luisterboeken: ja, via Bluetooth kun je luisteren met draadloze oortjes

Ik raad de Kobo Elipsa 2E aan als je bijvoorbeeld studeert en veel boeken leest voor je studie. Je kunt makkelijk notities maken en markeren. Als e-reader vind ik hem net wat te groot om hem in bed bijvoorbeeld mee te nemen. Ik vind het wel een toffe ontwikkeling!

Liefs,

Veronique

Bedankt Kobo voor deze toffe samenwerking!

*Dit artikel is geen betaalde samenwerking. Ik heb de e-reader wel gekregen om te testen. Ik deel dit artikel uit liefde en enthousiasme met je. Meer informatie over samenwerkingen lees je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge