Recensie: Liefde heeft geen kleur – Miranda Vos-Damen

Auteur Miranda Vos-Damen vroeg of ik haar boek Liefde heeft geen kleur wilde lezen. Ik ga je in mijn recensie alles over deze roman vertellen. Lees je mee?

Het verhaal van Liefde heeft geen kleur

Hier gaat het boek over:

Twee levens, één verhaal. Een geheime romantische liefde tussen een zwarte man en een blanke vrouw. Als hun families daar lucht van krijgen breekt er een ware oorlog uit. Zwart tegen blank en blank tegen zwart. Daarbij leven beide families in de onderwereld. Wanneer de Italiaanse maffia om de hoek komt kijken, krijgt het verhaal een andere wending. Het is een strijd van leven op dood. Een verhaal over een verboden liefde in de onderwereld.

Mijn mening

De cover van ‘Liefde heeft geen kleur’ zou me niet snel zijn opgevallen. Na het lezen van het boek snap ik wel de keuze voor deze cover. Hij past na het lezen ook bij het verhaal en misschien kun je de cover dan ook wel letterlijk opvatten.

Het duurt even voor ik in het verhaal zit. Dit komt ook door het grote lettertype en de regelafstand. Hierdoor leest het verhaal niet prettig. Ik moest ook wennen aan de stijl van Miranda Vos-Damen. Toen ik eenmaal gewend was, leest het verhaal als een trein. Soms is ‘Liefde heeft geen kleur’ een tikkeltje ongeloofwaardig en soms mist het verhaal finetuning. Als er bijvoorbeeld meer achtergrondinformatie over een personage in zou zitten, dan zou het verhaal ook meer ‘rond’ voelen.

Er zijn verschillende perspectieven en daardoor zie je de gebeurtenissen van meerdere kanten. Toch wordt het verhaal niet dubbel verteld. Aan het eind van elke hoofdstuk, en dit vond ik heel origineel, vertelt een buitenstaander (bijvoorbeeld een buurman, een moeder van de hoofdpersoon of een zus) over de situatie en wat hij of zij ervan vindt. Dit zorgt voor een volledig beeld van de situatie.

Het verhaal is spannend en deze spanning wordt goed opgebouwd. Er zit veel vaart in het verhaal. Dit komt door de snelle perspectiefwisselingen en de korte hoofdstukken.

Met ‘Liefde heeft geen kleur’ durft Miranda Vos-Damen het onderwerp van gemengde relaties aan te snijden. De boodschap komt goed over.

Liefde heeft geen kleur brengt de boodschap goed over. Het is een verhaal vol vaart en spanning.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Miranda Vos-Damen voor het boek!

Je kunt dit boek o.a. bij de lokale boekhandel, Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Liefde heeft geen kleur

Auteur: Miranda Vos-Damen
Uitgever: –
ISBN paperback: 9789082991581 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge