Recensie: Lieve Emmy Blue – Lia Louis

Cover is van HarperCollins

Van Uitgeverij HarperCollins mocht ik de roman Lieve Emmy Blue van Lia Louis lezen. Wat heb ik genoten van dit romantische verhaal! In mijn recensie vertel ik je er graag meer over. Lees je mee?

Het verhaal van Lieve Emmy Blue

Hier gaat ‘Lieve Emmy Blue’ over:

Toen Emmie Blue zestien was, liet ze een rode ballon met een kaartje eraan los in de lucht. Op het kaartje stond haar naam, haar e-mailadres en een geheim. Weken later werd de ballon aan de kust van Bretagne gevonden door de eveneens zestienjarige Lucas Moreau. Hij mailde haar op het moment dat ze het nodig had, wat het begin was van een onvervangbare vriendschap.

Veertien jaar later zijn ze nog steeds beste vrienden. Maar wat Lucas niet weet, is dat Emmie is al jaren heimelijk verliefd op hem is. Wanneer Lucas haar een belangrijke vraag wil stellen, denkt Emmie dat haar moment gekomen is. Maar dan vertelt hij dat hij weer samen is met zijn ex en Emmie als getuige op hun huwelijk wil, waarmee al haar toekomstplannen in één klap in duigen vallen…

Mijn mening

‘Lieve Emmy Blue’ deed me op het eerste oog denken aan een klassiek verhaal, maar schijn bedriegt. Het is op een bijzondere manier romantisch. Het is niet zo voor de hand liggend, terwijl je dat misschien in het begin wel denkt. Het is ergens heel verrassend.

De cover is een tikkeltje zoetsappig en niet heel bijzonder. Ik vind het vooral een hele lieve cover.

De humor van Lia Louis is geweldig. Bepaalde gebeurtenissen en opmerkingen vind ik fantastisch. Het liet me geregeld hardop lachen. Ze heeft een hele fijne stijl.

Er zitten een aantal flashbacks in het verhaal en soms raakte ik hierdoor de draad kwijt, want was het gelezen stukje nu een flashback of niet?

Het verhaal komt op een hele toffe manier bij elkaar. De personages zijn erg leuk. Ze zijn goed uitgewerkt en zouden zo je buurjongen of buurmeisje kunnen zijn. Lia Louis brengt op een mooie manier diepgang aan in de personages. Het voelt heel natuurlijk aan.

Ik heb genoten van het verhaal en als je nog een luchtig verhaal zoekt, dan is dit een aanrader!

Lieve Emmy Blue is een heerlijk luchtig verhaal!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij HarperCollins voor het verhaal!

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel en o.a. Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Lieve Emmy Blue

Auteur: Lia Louis
Uitgever: Uitgeverij HarperCollins
ISBN paperback: 9789402706376 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge