Recensie: Mam raakt kwijt – Ria Tuenter

Ik las en schreef al vaker over boeken die gaan over dementie. Mijn lieve oma had dementie en ik maakte van dichtbij deze aangrijpende ziekte mee. Ik leerde de verdrietige kanten kennen, maar er waren ook mooie en leuke momenten. Vandaag bespreek ik het boek Mam raakt kwijt van Ria Tuenter. Lees je mee?

Het verhaal

“Mam raakt kwijt” is een verhalenbundel over de dementerende moeder van Ria Tuenter. Op Facebook leverden de ‘verhaaltjes’ over haar moeder een ongekend aantal positieve reacties op. Het verhaal ‘Popje’ was de aanzet tot deze verhalenbundel.

Mijn mening

De cover van “Mam raakt kwijt” ziet er heel mooi uit en de binnenkant is mooi vormgegeven. De foto’s maken het persoonlijk en Ria Tuenter stelt zich hiermee heel kwetsbaar op.

De schrijfstijl van Ria is heel fijn. Het zijn korte verhaaltjes over haar moeder. Wanneer je iemand kent met dementie (of werkt met dementerenden), dan herken je veel van de verhalen van Ria. Sommige verhaaltjes deden me denken aan mijn oma.

De verhalen zijn eerlijk en kwetsbaar. Je krijgt een kijkje in de wereld van iemand met dementie, maar ook in de wereld van iemand die te maken krijgt met een naaste met dementie. Ria is heel eerlijk en beschrijft heel goed haar gevoelens.

In een hoekje heb ik stilletjes gehuild en hardop gelachen. Dit boek bezorgde me kippenvel.

Mam raakt kwijt liet me stilletjes huilen en hardop lachen.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Ria voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Dit boek kopen?
Boeken algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge