Recensie: Wat je niet ziet – Laura Gallier

Wat je niet zietOp de site van Royal Jongbloed zag ik het boek Wat je niet ziet van Laura Gallier staan. Ik besloot om de stoute schoenen aan te trekken en een recensie-exemplaar aan te vragen. Mijn verzoek werd goedgekeurd en het boek werd naar me opgestuurd. In de Veronique Verwacht van april zette ik dit boek al in de spotlights. Wat waren het een aantal fijne leesuurtjes…

Het verhaal

In maart hebben al elf leerlingen van de Lincoln Forest High School zelfmoord gepleegd. Het is Owen Edmonds laatste jaar op de middelbare school. Er is veel media-aandacht, maar Owen blijft rustig, totdat hij zijn eigen bijna-doodervaring heeft. Hij wordt wakker in een compleet andere realiteit. Iedere persoon, die hij ziet, heeft ketenen om zijn nek en lijkt een slaaf te zijn. Hij moet de anderen waarschuwen en redden. Maar het is lastig als niemand je gelooft.

Mijn mening

“Wat je niet ziet” heeft een sterk begin en het spreekt de lezer direct aan. Je bent nieuwsgierig naar de rest van het verhaal. De (Nederlandse) titel past perfect bij het verhaal.

Laura Gallier heeft een fijne schrijfstijl. De fantasie van Laura Gallier is ongekend. De beschrijvingen in het verhaal zijn akelig, gruwelijk, gedetailleerd en goed uitgewerkt. Het verhaal komt tot leven door de gedetailleerde beschrijvingen.

Het plot van deze thriller is origineel en is goed bedacht. Het idee achter het verhaal is mooi. Het is een spannend verhaal met een goede opbouw.

Soms is het verhaal een tikkeltje ongeloofwaardig en apart. Het verhaal heeft een godsdienstige inslag, maar dat is subtiel gedaan en stoort absoluut niet.

Wat je niet ziet is een spannende thriller met een mooie opbouw en gedetailleerde beschrijvingen.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Royal Jongbloed voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Dit boek kopen?
Boeken algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge