Recensie: Mama liegt niet! – Maria René

Mama liegt niet !

Van schrijfster Maria René kreeg ik het boek Mama liegt niet! Een heftig verhaal over een meisje dat opgroeit met een moeder met een persoonlijkheidsstoornis. In mijn recensie vertel ik je meer. Lees je mee?

Het verhaal van Mama liegt niet!

Dit staat op de achterkant van ‘Mama liegt niet!’:

De dochter staat in het centrum van de belevingswereld van de moeder. In detail worden haar ervaringen beschreven, situaties waaruit blijkt hoe groot de impact is van de moeder op de fysieke en emotionele gesteldheid van de dochter.
Hoe kan het dat de omgeving, waaronder haar vader niet ziet wat er gaande is? Waarom is haar moeder niet in staat om liefde te tonen naar haar dochter? En lukt het haar om positief te blijven en uit de greep van haar moeder te komen?

Mijn mening

De voorkant van ‘Mama liegt niet!’ is eenvoudig. Deze cover zou niet snel mijn aandacht trekken in een boekwinkel of online. Het konijn vind ik wel mooi gevonden.

In het begin moet ik even wennen aan de eenvoudige stijl. Het verhaal is makkelijk te lezen. Door de eenvoudige stijl worden de emoties wel wat afgevlakt. Hierdoor kan het verhaal vlak overkomen. Terwijl het verhaal zelf juist alles behalve vlak is.

Het verhaal is juist kwetsbaar en ontzettend persoonlijk. Het is goed dat er op deze manier aandacht wordt besteed aan dit onderwerp. Ik vind het ontzettend knap dat Maria haar verhaal durft te delen. Je moet dan toch je demonen uit het verleden aankijken. En daar is lef voor nodig.

Het einde snapte ik niet zo goed. Opeens waren we jaren verder. Het kwam een beetje uit de lucht vallen.

De titel is goed gekozen en is krachtig. Het is een titel die je nieuwsgierig maakt naar het verhaal. Het is, na het lezen, duidelijk waarom het verhaal deze titel heeft.

Ik denk dat ‘Mama liegt niet!’ een mustread is voor mensen in de (geestelijke) gezondheidszorg. Je krijgt een bijzonder kijkje in het leven van omstanders van iemand met een persoonlijkheidsstoornis. Daarnaast denk ik dat het herkenbaar is voor mensen die in een zelfde situatie hebben gezeten of zitten.

Mama liegt niet! is aangrijpend. Het is een mustread voor mensen in de geestelijke gezondheidszorg en het biedt herkenning voor mensen die in een zelfde situatie hebben gezeten.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Maria René voor het boek!

Je kunt het boek kopen bij de lokale boekhandel of online!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Mama liegt niet!

Auteur: Maria René
Uitgever: Boekengilde
ISBN ebook: 9789464022858 
Prijs ebook: €9,95
ISBN paperback: 9789464022308
Prijs paperback: €20,-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge