Recensie: Maretak – Hilde Veeren


Maretak van Hilde Veeren is het tweede deel in de serie ‘Cottage aan zee’. Het is een leuke feelgood voor de winterse dagen. Ik vertel je graag meer. Lees je mee?

Het verhaal van Maretak

In ‘Maretak’, het tweede deel in de ‘Cottage aan zee’-serie van Hilde Veeren, is Molly uiterst tevreden: haar idyllische Engelse cottage is de perfecte plek om haar boek te schrijven, haar beste vriendin Celine gaat bijna trouwen en ondertussen droomt ze weg bij het idee van haar eigen country wedding. Haar geluksgevoel blijkt echter van korte duur: ze krijgt knallende ruzie met Celine, een jaloersmakend knappe collega flirt met haar vriend James en Molly doet een impulsaankoop die zelfs voor haar doen wel heel enorme gevolgen blijkt te hebben.

Terwijl Porlock Weir wordt omgetoverd tot een sprookjesdorp met kerstlampjes, winterscones en zelfs een schaatsbaan, moet Molly zichzelf weer bij elkaar zien te rapen. Zal het haar lukken haar vriendin terug te winnen en haar droomman te overtuigen dat ze écht bij elkaar horen?

Mijn mening

Na ‘Duinroos‘ was ik heel nieuwsgierig naar het vervolg. ‘Maretak’ heeft een mooie cover. Het heeft iets gezelligs, iets warms. Dit is ook de sfeer van het verhaal.

Door deel één lag de lat hoog voor dit tweede deel. Mocht je deel één niet gelezen hebben dan is dit geen probleem. Hilde Veeren geeft op een mooie manier informatie uit ‘Duinroos’. Voor de volledigheid lees je natuurlijk gewoon beide boeken achter elkaar.

Dit verhaal leest als een film. Er gebeurt heel erg veel in het verhaal. Daardoor is het niet saai, maar kan het voelen alsof je in een razende trein stapt.

De personages zijn leuk. In het begin ergerde ik me een beetje aan Molly. Ze heeft iets naïefs en soms wilde ik haar door elkaar schudden. Toch heeft ze ook iets menselijks. Celine is een leuke tegenhanger van Molly. De twee vriendinnen vullen elkaar goed aan.

‘Maretak’ is een gezellig verhaal en het is soms heerlijk romantisch. Ik vond het een leuke opvolger in de serie. Ik ben benieuwd wat Molly nog meer gaat beleven.

Maretak is een gezellig en romantisch verhaal!

Benieuwd naar dit boek? Bestel dit boek bij o.a. Bol of Bruna of steun de lokale boekhandel!

Liefs,

Veronique

Bedankt Xander Uitgevers voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Koop je via mijn link een artikel (iets anders dan boeken mag ook) dan krijg ik een commissie! Jij merkt er niks van, maar je steunt wel Veronique’s Boekenhoekje. Meer informatie is hier te vinden.

Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Gegevens van Maretak

Auteur: Hilde Veeren
Uitgeverij: Xander Uitgevers
ISBN paperback: 9789401620789 
ISBN E-book: 9789401620796 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge