Recensie: Met je dikke reet – Dyana Engels

Met je dikke reetVan BoekenGilde kreeg ik het boek Met je dikke reet van Dyana Engels opgestuurd. In deze recensie vertel ik je meer over dit boek. Lees je mee?

Het verhaal

“Met je dikke reet” gaat over Dyana Engels (pseudoniem). Wat doe je als je op je werk of privé te maken krijgt met (seksuele) intimidatie, pesten en/of lichamelijk geweld? Het overkomt Dyana Engels. In dit boek worden veel schokkende voorbeelden genoemd.

*Ik wil niet te veel spoilers weggeven.

Mijn mening

De flaptekst maakte me nieuwsgierig en ik was benieuwd in welke vorm Dyana Engels het verhaal zou gieten. Misschien een dagboekvorm of een roman?

Wat opvalt in het boek, is dat het boek geen hoofdstukken heeft en eigenlijk alles achter elkaar staat. Dit maakt het lezen heel onrustig. Het geeft je geen overzicht en je hebt geen idee welke kant het verhaal op gaat. Het geeft je het machteloze en onrustige gevoel dat de schrijfster ook heeft. Ergens past het bij het verhaal en bij het gevoel van machteloosheid. Naarmate het verhaal vordert, lijkt het meer op een dagboek en komen er data boven de stukken tekst te staan.

De titel “Met je dikke reet” is goedgekozen en wekt interesse. Hij past perfect bij het verhaal. Er zit ongelofelijk veel boosheid in. En dat begrijp ik volledig. Sommige voorbeelden schokten me en raakten me. Soms liep er kippenvel over mijn armen.

De schrijfstijl van Dyana Engels is vlot. Het verhaal leest makkelijk weg. Soms is het een beetje humoristisch en moest ik lachen om bijvoorbeeld een voorval.

Met je dikke reet is een verhaal vol machteloosheid en woede. De schrijfstijl is vlot!

Liefs,

Veronique

*Bedankt BoekenGilde voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Dit boek kopen?
Boeken algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge