Recensie: Mijn naam is Morgen – Damian Dibben

Mijn naam is MorgenVan Ambo|Anthos uitgevers kreeg ik een heel tof persbericht binnen over het boek Mijn naam is Morgen van Damian Dibben. Ik was direct geraakt door geweldige cover en het verhaal sprak me aan. Je komt niet vaak een boek tegen vanuit het perspectief van een hond. In deze recensie vertel ik je meer over het verhaal. Lees je mee?

Het verhaal

‘Mijn naam is Morgen’ gaat over een hond die zijn baas zoekt. Het wordt een cultuurhistorische reis door Europa waar de gruwelijkste oorlogen worden uitgevochten. Morgen is een oude hond en hij is op zoek naar zijn verdwenen baas. Hij komt op zijn zoektocht langs het hof van Louis XIV in Versailles tot aan het slagveld van Waterloo.

Mijn mening

De cover had direct mijn aandacht getrokken en ik vind hem geweldig. Hij past enorm goed bij het verhaal en de sfeer.

Ik was direct gecharmeerd door het karakter van Morgen. Hij is heel vriendelijk, oud, wijs en enorm dapper. Je leest vanuit het perspectief van een hond en dat wordt door Damian Dibben heel knap beschreven. Het is een interessant perspectief. Morgen komt echt tot leven.

Het verhaal wordt verteld tegen een historische achtergrond. Dat is een mooie toevoeging. Je komt langs allerlei belangrijke historische gebeurtenissen. Soms zijn de avonturen van Morgen een tikkeltje vaag en is het verhaal lastig te volgen.

Damian Dibben heeft een mooie, zwierige schrijfstijl. Het was een genot om te mogen genieten van deze fijne stijl.

De liefde tussen hond en baasje komt heel mooi tot zijn recht in dit verhaal. Het is zo krachtig beschreven. Stiekem ben ik van Morgen gaan houden. Er zitten ook een aantal mooie wijsheden in.

Mijn naam is Morgen is een prachtige roman over de sterke band tussen hond en baasje. Stiekem ben ik van Morgen gaan houden.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Ambo|Anthos uitgevers voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Dit boek kopen?
Boeken algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge