Recensie: Mijn poemajaren – Laura Coleman

Mijn poemajaren van Laura Coleman

Soms zie je een cover van een boek en ben je direct verliefd. Toen ik de cover van Mijn poemajaren van Laura Coleman zag, was ik verkocht. Hij is zo mooi! Niet alleen de cover is prachtig… Het verhaal raakte me misschien nog wel meer. Ik vertel je graag meer over dit bijzondere boek. Lees je mee?

Het verhaal van Mijn poemajaren

Laura Coleman beschrijft in ‘Mijn Poemajaren’ haar tijd in een opvangcentrum voor wilde dieren in Bolivia. Een ode aan de jungle en de kracht van vriendschap tussen mens en dier.

Tegen de achtergrond van ontbossing, stroperij en dierenhandel is ‘Mijn poemajaren’, een memoir, van Laura Coleman een ode aan de jungle en de helende kracht van een vriendschap tussen mens en dier. Mijn poemajaren is een ontroerend boek vol wijsheid, is gepassioneerd, eerlijk, onverwacht en vaak heel erg grappig.

Laura is begin twintig als ze haar doelloze leven achterlaat om te gaan backpacken in Bolivia. Ze hoopt na drie maanden vol inspiratie huiswaarts te kunnen keren, maar de reis blijkt een desillusie. Op het moment dat ze haar vlucht naar huis wil boeken, valt haar oog op een verbleekte folder van een dierenopvang in de jungle. In een laatste poging toch nog iets van haar reis te maken, verandert ze haar plan. Ze komt terecht in een armetierig opvangcentrum, waar ze de zorg krijgt over een schitterende maar getraumatiseerde poema, Wayra. Onervaren en doodsbenauwd begint ze aan dit avontuur. Het centrum wordt haar nieuwe thuis en in Wayra vindt ze een vriend voor het leven. Door haar leert Laura over liefde en vertrouwen.

De cover van dichtbij

Mijn mening

‘Mijn poemajaren’ heeft een fantastische cover. Hij is kleurrijk en vol details. Het is aansprekend en maakt je nieuwsgierig.

Laura Coleman beschrijft haar leven in de jungle, maar eigenlijk reflecteert ze vooral op zichzelf. Ze bekijkt haar leven vanuit verschillende kanten. Je krijgt gewoon een bijzonder kijkje in het leven van Laura en hoe het is om met wilde dieren te werken en tegelijkertijd zie je de mooie groei van Laura als mens. De band tussen poema Wayra en Laura is heel mooi. Deze vriendschap tussen mens en dier is zo bijzonder te noemen. Langzaam groeit het vertrouwen van Laura, maar ook het vertrouwen van Wayra. Het is mooi hoe ze elkaar helpen.

‘Mijn poemajaren’ is hartverwarmend. Het voelde soms bijna meditatief. Ik werd zo rustig van dit boek. Het tempo ligt laag en het is gewoon een heel rustig verhaal. Je moet hier echt van houden. Anders kun je het misschien een tikkeltje saai vinden.

Dit boek bevat thema’s als ontbossing, stroperij en dierenhandel. Heftige thema’s die mooi tot uiting komen in het verhaal. Laura laat zien wat de gevolgen van ontbossing zijn, maar ook wat stroperij en dierenhandel met dieren kunnen doen. Dit raakte me enorm. Het komt recht je hart binnen. De emoties zijn zo rauw. Niet alleen de heftige thema’s, maar ook de groei van Laura is zo puur.

Als je nog een mooi verhaal zoekt, lees dan ‘Mijn poemajaren’. Ik heb enorm genoten van dit boek.

Mijn poemajaren heeft een plekje in mijn hart gestolen! Het is zo puur.

Liefs,

Veronique

Bedankt Ambo Anthos voor het boek!

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel en o.a. Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Mijn poemajaren

Auteur: Laura Coleman
Vertaler: Bep Fontijn
Uitgever: Ambo Anthos
ISBN paperback: 9789026360138 
ISBN E-Book: 9789026360145 

Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge