Recensie: Thuis aan de kust & Winter aan de kust – Tina van Dijk

Thuis aan de kust en Winter aan de kust van Tina van Dijk
Covers van Loft Books

Vandaag niet één, maar twee boeken in één recensie! Ik las deel twee en drie van de feelgoodserie ‘De kust’ van Tina van Dijk. Het eerste deel, ‘Het café aan de kust’, maakte me nieuwsgierig naar de volgende delen. Ik vertel je graag hoe de serie verdergaat. Lees je mee?

Let op: Deze recensie kan spoilers bevatten! Wil je liever geen spoilers? Lees dan eerst ‘Het café aan de kust’.

Het verhaal van Thuis aan de kust  

Thuis aan de kust Tina van dijk
Cover van Loft Books

‘Thuis aan de kust’ van Tina van Dijk is het tweede deel in de feelgoodserie ‘De kust’. Emmies verblijf in Duijnen heeft haar goedgedaan. Ze is niet alleen mede-eigenaar geworden van het café van haar oom Bart, ze heeft ook de liefde gevonden bij Tom. Maar wanneer die naar Frankrijk gaat om zijn tante te helpen bij een verbouwing begint Emmie te twijfelen. Kunnen ze een langeafstandsrelatie wel aan? Gelukkig bieden de yogalessen haar een beetje afleiding en ontmoet ze de spontane Benthe, die even afstand heeft genomen van haar rijke familie en de rust probeert te vinden in het pittoreske Duijnen. En dan is ze ook nog druk met het werk in het café, haar vriendin en collega Leonie en de nieuwe, knappe ober Luc. Maar Tom blijft in Emmies gedachten…

Mijn mening

De cover van dit deel vind ik ook erg leuk! Het is zo vrolijk en past perfect bij het leuke verhaal. Sowieso vind ik alle covers van deze serie toepasselijk.

‘Thuis aan de kust’ is het tweede deel in de serie. Er staan een aantal spoilers over deel één in. Daarom kun je het beste de delen op volgorde lezen.

Het begin is heel emotioneel, maar het kwam toch een beetje vlak over. Je leert Emmie beter kennen in dit deel en er komen wat personages bij. Deze personages hebben allemaal een eigen verhaallijn en ergens vond ik dat jammer. Daardoor verloor je de focus op Emmie en haar verhaal. Het is alsof Tina van Dijk te veel wilde vertellen en daarvoor vond ik 167 pagina’s misschien te weinig. Hierdoor miste ik diepgang en viel het tempo soms een beetje tegen.

‘Thuis aan de kust’ is een leuk verhaal en je bent wel nieuwsgierig wat er in deel drie gaat gebeuren.

Lees ‘Thuis aan de kust’ o.a. via Bol.com!

Het verhaal van Winter aan de kust

Cover van Loft Books

‘Winter aan de kust van’ Tina van Dijk is het derde deel in de feelgoodserie ‘De kust’. Emmie heeft alles aardig op de rails. Nadat Tom is teruggekomen uit Frankrijk zijn ze bij elkaar ingetrokken en hun leven lijkt in rustiger vaarwater te zijn gekomen… Totdat Lana, Emmies zus, ineens op de stoep staat. Ze heeft relatieproblemen. Alhoewel het leven in Duijnen in eerste instantie in niets lijkt op haar voormalige luxeleventje, begint Lana het dorp steeds leuker te vinden. Dat ze niets meer van haar man hoort maakt haar wel verdrietig, waarom neemt hij geen contact op? Gelukkig biedt Emmie steun. Ook dorpsgenoot Feline heeft het niet makkelijk in de liefde. Ze is al een tijd verloofd met Jarno en er is nog veel te doen voordat ze gaan trouwen. Maar hoe meer er geregeld moet worden, hoe minder Feline uitkijkt naar haar grote dag…

Mijn mening

‘Winter aan de kust’ zorgde ervoor dat ik zin kreeg in Kerst. Het is een heel leuk verhaal met een leuk winters tintje. Ik heb zin in warme chocolademelk met slagroom, een kerstboom en foute kerstfilms. Terwijl ik deze recensie tik, is het trouwens hartje zomer en 25 graden. Je bent na de eerste delen benieuwd hoe het verder met Emmie gaat.

Met personage Feline had ik iets minder een band. Het was misschien een tikkeltje voorspelbaar. Het was leuk dat Lana, de zus van Emmie, op de stoep stond. Zij is zo’n mooie tegenpool van Emmie. Emmie komt daardoor misschien nog wel beter uit de verf.

Emoties kwamen in dit deel meer naar voren en er was ruimte voor iets meer diepgang. Het is een lekkere feelgood.

Lees ‘Winter aan de kust’ o.a. via Bol.com

Liefs,

Veronique

Bedankt Loft Books voor het boek!

Je kunt dit boek bij o.a. Bol.com bestellen.

*Deze boeken zijn een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Thuis aan de kust & Winter aan de kust

Auteur: Tina van Dijk
Uitgever: Loft Books
ISBN Thuis aan de kust: 9789047206927 

ISBN Winter aan de kust: 9789047206941 

Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge