Recensie: Noorderzon – Noortje Brink

Cover van Loft Books

Ik las al eerder verschillende thrillers van Noortje Brink. Daarom keek ik ook uit naar Noorderzon. Ik vertel je in mijn recensie meer over dit verhaal. Lees je mee?

Het verhaal van Noorderzon

Sandra heeft, anderhalf jaar nadat ze haar partner heeft verloren door een ongeluk, de liefde opnieuw gevonden in Jochem. Hij is knap en charmant en hun zoons Vigo en David kunnen het goed met elkaar vinden. Jochems vorige relatie is niet goed geëindigd en hij zit daardoor diep in de schulden. Als bedankje en als terugbetaling voor het geld dat Sandra hem geleend heeft, verrast hij haar met een reisje naar Legoland in Denemarken. Alhoewel Sandra het heel spannend vindt – dit is hun eerste vakantie samen – gaan zij en Vigo mee. De vakantie verloopt goed, totdat de ex van Jochem ineens voor haar neus staat. Wat wil deze vrouw van haar? Waarom laat ze Sandra niet met rust?

Mijn mening

‘Noorderzon’ is een thriller met leuke personages. Sandra is een beetje apart. Je krijgt niet goed hoogte van haar. Ze heeft wel iets wat haar leuk maakt. Haar emoties komen op een goede manier op je over. Vigo vind ik een fantastisch personage! Hij steelt je hart.

Er zitten een aantal schuingedrukte stukken in. Je vult eigenlijk al precies in hoe het zit. Terwijl je weet dat dit waarschijnlijk niet klopt. Noortje Brink zet je op een dwaalspoor.

Vanaf de eerste pagina voel je een sluimerende spanning, maar voor mijn gevoel werd het nergens echt heel spannend. Het miste de zinderende spanning uit de andere verhalen van Noortje Brink. Dit heeft misschien ook te maken met het voorspelbare karakter van het verhaal. Het is een beetje een cliché.

Noortje Brink gebruikt vaak eenvoudige situaties (althans zo lijkt het) en dat vormt de basis voor het verhaal. In ‘Noorderzon’ is dat niet anders. De mensen en de situaties zijn herkenbaar.

De stijl van Noortje Brink vind ik altijd erg prettig. Het leest gewoon heel prettig.

Noorderzon is een thriller met leuke personages!

Meer boeken van Noortje Brink:

Liefs,

Veronique

Bedankt Loft Books voor het boek!

Je kunt dit boek bij o.a. Bol.com bestellen.

*Deze boeken zijn een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Noorderzon

Auteur: Noortje Brink

Uitgever: Loft Books
ISBN E-book: 9789047207306 

Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge