Recensie: De lockdown – Noortje Brink

De lockdown
Cover van Loft Books

Eerder las ik al ‘Bloedhitte’ van Noortje Brink. Nu las ik De lockdown. Vandaag vertel ik je meer over deze nieuwe thriller. Lees je mee?

Het verhaal van De lockdown

Hier gaat ‘De lockdown’ over:

De eenendertigjarige Patricia werkt als directiesecretaresse op een administratiekantoor. Ze heeft het idee dat haar leven stilstaat: haar baas gebruikt haar als voetveeg en ze verlangt naar een vaste relatie. Het is tijd om te settelen en Patricia vraagt zich af waar de ware blijft. Al is ze er stiekem van overtuigd dat ze hem al heeft ontmoet. Mark is een vaste klant van het kantoor en al sinds ze hem voor het eerst zag, is Patricia verliefd. Wanneer hij haar eindelijk mee uit vraagt, kan ze haar geluk niet op. Mark blijkt echter bepaald geen lieverdje. Patricia ontdekt zijn geheim en ziet geen andere uitweg dan op de vlucht slaan, en ze belandt in Bretagne. Dan stelt de Franse regering de coronalockdown in en haalt Patricia opgelucht adem. Maar is ze daar echt veilig?

Mijn mening

‘De lockdown’ begint heel spannend. Je zit direct in het verhaal. Een aantal stukken in het boek zijn schuingedrukt. Al gauw denk je te weten wie dit is, maar dan heeft Noortje Brink nog een verrassing achter de hand. Het is verrassend wie dit is.

In het begin krijg je veel informatie over de personages. Hierdoor ontbreken de lagen, omdat je alle informatie in één keer krijgt. Ik houd meer van een subtielere opbouw.

Noortje Brink heeft een fijne, vlotte stijl. Deze leerde ik al kennen in ‘Bloedhitte’, maar is in dit verhaal nog beter ontwikkeld.

Er zitten een aantal flashbacks in het verhaal. Deze maken het verhaal verrassend. Je krijgt hierdoor wel een compleet beeld van het verleden van Patricia.

Al gauw heb je een idee hoe het zit. Het is misschien een beetje voorspelbaar. Toch is het knap dat Noortje Brink in 149 pagina’s zo’n spannend verhaal kan neerzetten. Je waant je echt even in Frankrijk.

Daarnaast is het verhaal actueel. We zitten op dit moment in een Corona-crisis en ons land is ook op slot geweest. Dit gegeven geeft het verhaal iets extra’s.

De lockdown is spannend en er zitten verrassende details in het verhaal in.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Loft Books voor het boek!

Je kunt het boek online bestellen bij o.a. Bol.com

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Je kunt het boek online kopen!

Gegevens van De lockdown

Auteur: Noortje Brink
Uitgever: Loft Books
ISBN ebook: 9789047205661
Prijs ebook: €1,99

2 Replies to “Recensie: De lockdown – Noortje Brink”

  1. Ik betrap mijzelf er op dat ik een aversie heb voor boeken die met de lockdown, Covid etc van doen hebben. Er komen zoveel boeken uit waar dat nu in zit verwerkt. Net of iedereen met die trend mee wilt doen. Is het in dit verhaal ook de boventoon (wat je zou verwachten door de titel) of juist meer de setting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge