Recensie: Stranddagboek – Emily Henry

Stranddagboek

In de nieuwsbrief van The House of Books kwam ik Stranddagboek van Emily Henry tegen. Ik was direct enthousiast over de cover en het verhaal. Ik trok de stoute schoenen aan, stuurde een mailtje naar de uitgeverij en… ik mocht hem lezen! In mijn recensie vertel ik je meer over dit leuke boek. Lees je mee?

Het verhaal van Stranddagboek

Hier gaat ‘Stranddagboek’ over:

January is een hopeloze romanticus die vertelt over haar leven alsof ze in haar eigen feelgoodromans figureert. Gus is een serieus en literair type die gelooft dat ware liefde een sprookje is. Maar January en Gus hebben meer gemeen dan je zou denken. Ze zijn allebei blut. Ze hebben een gigantisch writer’s block. En ze moeten een bestseller schrijven voor de zomer voorbij is. Op een avond sluiten ze de weddenschap om elkaars boek schrijven, met het risico dat als ze in elkaars huid kruipen hun leven voorgoed verandert. Maar er wordt niemand verliefd. Beloofd.

Mijn mening

De cover van ‘Stranddagboek’ viel me direct op. Hij is zomers, fris en vrolijk. Dit gevoel heb je ook na het lezen van deze roman.

De flaptekst maakte me nieuwsgierig naar het verhaal. En ik werd niet teleurgesteld, want het is een heerlijk verhaal. Het plot is ogenschijnlijk eenvoudig, maar zit zo goed in elkaar.

De namen van de hoofdpersonen, January en Augustus (Gus), zijn heel leuk gekozen. Het zette direct de toon voor het verhaal. Beide personen zijn goed uitgewerkt en hebben verschillende lagen.

De stijl van Emily Henry is fijn, warm en vloeiend. Er zitten verschillende flashbacks in het verhaal en die voelen heel natuurlijk aan. Het is niet verwarrend of storend.

Het verhaal van ‘Stranddagboek’ is heel mooi. Langzaam worden de lagen in het verhaal onthuld en komt het verhaal tot zijn recht. Het is misschien wel een nieuwe favoriet van mij.

Stranddagboek is fris, vrolijk en het plot oogt eenvoudig, maar bevat zoveel meer. Het is misschien wel een nieuwe favoriet van mij!

Liefs,

Veronique

*Bedankt The House of Books voor het verhaal!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Stranddagboek

Auteur: Emily Henry
Uitgever: The House of Books
ISBN ebook: 9789044355819
Prijs ebook: €5,99
ISBN paperback: 9789044355802 
Prijs paperback: €21,99

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge