Recensie: Rood, wit & koningsblauw – Casey McQuiston

Rood wit koningsblauw

Van uitgeverij Zomer & Keuning mocht ik meedoen aan de blogtour van Rood, wit & koningsblauw van Casey McQuiston. Vandaag lees je mijn (enthousiaste) recensie over dit humoristische romantische boek. Lees je mee?

Het verhaal van Rood, wit & koningsblauw

Hier gaat ‘Rood, wit & koningsblauw’ over:

Deze heerlijke romcom gaat over Alex, zoon van de Amerikaanse president, en Henry, Britse prins. Meteen zodra zijn moeder wordt verkozen tot president, wordt Alex Claremont-Diaz gebombardeerd tot Amerikaanse royalty: hij is knap, charismatisch en nog intelligent ook. Het publiek vreet hem op. Eén probleempje: Alex ligt in de clinch met een échte prins, Henry, aan de andere kant van de grote plas. En als de tabloids daar lucht van krijgen, worden Alex en Henry gedwongen om te doen alsof ze het goed hebben gemaakt. Maar wat begint als een nepvriendschap, groeit uit tot iets diepers en veel gevaarlijkers. Kan liefde de wereld redden? Ook als die liefde er anders uitziet dan verwacht?

Mijn mening

‘Rood, wit & koningsblauw’ is heerlijk romantisch en zit boordevol humor. De roze kaft zette me op een dwaalspoor. Hierdoor dacht ik dat het vol clichés zou zitten en zoetsappig zou worden, maar dat werd het gelukkig niet. Het is gewoon een heel leuk verhaal met een mooie boodschap.

Je leest vanuit het perspectief van Alex en dat vond ik verrassend. Ik had verwacht dat je vanuit beide mannen zou lezen. Alex is in het begin wat stroever, maar hij ontwikkelt zich heel mooi.

De relatie tussen Alex en Henry is de drager van deze roman. Het is bijzonder, anders dan anders en ontzettend origineel. De combinatie Henry en Alex werkt heel mooi. Je wordt stiekem verliefd op deze twee mannen.

‘Rood, wit & koningsblauw’ is ondeugend, stout en het is gewoon een heerlijk verhaal.

Naast het ultieme romantische gevoel is de boodschap in het verhaal een mooie toevoeging. Casey McQuiston slaagt er in om deze boodschap op een bijzondere manier over te brengen. Soms spatten de emoties van de pagina’s af. Het einde is heel treffend en het sluit het verhaal op een mooie manier af!

Rood, wit & koningsblauw is heerlijk romantisch, ondeugend, stout, maar bevat ook een hele mooie boodschap. De emoties spatten van de pagina’s!

Meer lezen over dit boek?

Blogtour banner

Deze leuke blogs doen ook mee aan de blogtour. Op sommige blogs staat de recensie al online en andere blogs volgen nog!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Zomer & Keuning voor het boek en de leuke blogtour!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Rood, wit & koningsblauw

Auteur: Casey McQuiston
Uitgever: Uitgeverij Zomer & Keuning
ISBN ebook: 9789020538229
Prijs ebook: €,999
ISBN paperback: 9789020538212
Prijs paperback: €15,99

2 Replies to “Recensie: Rood, wit & koningsblauw – Casey McQuiston”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge