Recensie: Waddenstorm – Noortje Brink

Toen ik het persbericht van de thriller Waddenstorm van Noortje Brink las, was ik direct nieuwsgierig. In mijn recensie vertel ik je meer over dit boek. Lees je mee?

Het verhaal van Waddenstorm

Hier gaat ‘Waddenstorm’ over:

Het is bijna herfstvakantie en Marieke plant spontaan een midweekje Texel, samen met haar beste vriendin Karin en hun twee zoontjes. Marieke kan de rust goed gebruiken – tijd om lekker uit te waaien en na te denken –, want haar man gedraagt zich de laatste tijd nogal afstandelijk en ze begrijpt niet waarom. Nog voordat de vakantie goed en wel is begonnen, lopen de zaken anders dan verwacht. Op de boot naar Texel botst Mariekes zoontje tegen een vreemde man aan, die woedend reageert. De volgende dag komen ze hem weer tegen, bij het strand, en kort daarna verdwijnt een jongetje van het vakantiepark. De schrik slaat hun om het hart: weten Marieke en Karin het jochie weer te vinden, en zijn ze zelf eigenlijk wel veilig?

Mijn mening

Ik las al ‘Bloedhitte’ en ‘De lockdown’ van Noortje Brink en ‘Waddenstorm’ past mooi in dit rijtje thuis.

Noortje Brink heeft een hele herkenbare, eigen stijl. In dit vierde boek (het eerste boek was ‘Hotel van sneeuw’) merk je dat de stijl van Noortje is gegroeid. Het is verder ontwikkeld en het wordt steeds meer een eigen stijl. Mooi om die ontwikkeling te zien!

De opzet van ‘Waddenstorm’ lijkt, voor mijn gevoel, op de opzet van ‘Bloedhitte’ en ‘De lockdown’. Het lijkt op elkaar in een zekere zin, maar er zijn wel grote verschillen, zoals de personages of de locaties. De gebeurtenissen zijn ook heel anders.

De personages, Marieke en Karin, zijn heel herkenbaar voor veel lezers. Je kunt je heel makkelijk inleven in de twee dames. De jongetjes stalen mijn hart. Ze zijn zo oprecht! Bij sommige personages krijg je direct een verkeerd gevoel. Noortje Brink zet je regelmatig op het verkeerde been.

Er zijn een aantal cursief gedrukte delen. In je hoofd vormt zich al gauw een beeld, maar het is verrassend wie of wat dit is.

Het plot van ‘Waddenstorm’ is eigenlijk heel simpel, maar het werkt heel goed.

Lees je graag Susanne Vermeer of Kiki van Dijk? Dan vind je ‘Waddenstorm’ ook erg spannend!

Waddenstorm heeft een simpel plot, maar het werkt heel goed!

Meer lezen van Noortje Brink?

Liefs,

Veronique

*Bedankt Loft Books voor het boek!

Je kunt het boek online bestellen bij o.a. Bol.com!

Auteur: Noortje Brink
Uitgever: Loft Books
ISBN ebook: 9789047205807 
Prijs ebook: €2,99

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge