Recensie: Mijn Waarheid – Sandra J. Paul

Toen ik het persbericht van Mijn Waarheid van Sandra J. Paul in mijn mailbox kreeg, was ik direct getriggerd door het originele concept. Het is namelijk één verhaal met twee versies. Je leest het verhaal dus vanuit twee perspectieven. Voor jezelf maak je uit van jouw waarheid is en dan lees je de ontknoping. Origineel! Wat vond ik van dit concept in de praktijk? Je leest het in mijn recensie.

Het verhaal van Mijn Waarheid

Hier gaat ‘Mijn Waarheid’ over:

Twee vrienden.
Een bruid die sterft.
Twee versies.
Eén onbetrouwbare verteller.

Wie geloof jij, Nathan of Elias? De lezer beslist zelf welke versie hij het eerst leest en gelooft, maar de echte waarheid zit verborgen in het midden.

Mijn mening

Toen ik over het concept van ‘Mijn Waarheid’ las, was ik nieuwsgierig. Ik hoopte dat ik niet twee keer hetzelfde verhaal zou lezen met hier en daar een aanpassing. Dat werd het gelukkig niet. Je leert per verhaal de hoofdpersoon goed kennen, maar toch lees je het tweede verhaal sneller. Je herkent dan de grote delen.

De opmaak van dit boek is waanzinnig. Er is gelet op de details. De overgang naar de ‘waarheid’ is ook erg goed aangegeven. Je kunt je niet zomaar vergissen.

Ik ben begonnen met het verhaal van Nathan. Dat vond ik in het begin een tikkeltje kabbelend. Ik miste een beetje tempo. Je leert wel ook de andere personages kennen vanuit Nathan gezien. Het tweede verhaal lees je eigenlijk sneller. Het is ook niet meer nieuw en daardoor ben je een beetje bevooroordeeld.

Langzaam ontvouwt zich voor je ogen een verhaal. Je gaat bij alles twijfelen en je vraagt je af: klopt dit? Het is leuk om op deze manier een boek te lezen. Je bent echt zelf op zoek naar de waarheid.

Er zitten een aantal flashbacks in het verhaal verwerkt, maar deze worden goed aangegeven met een tijdsaanduiding. Het geeft je als lezer ook meer achtergrondinformatie over de huidige situatie.

Het plot ligt misschien tijdens het lezen voor de hand, maar uiteindelijk blijkt het anders in elkaar te zitten. Toch was ik een beetje teleurgesteld. Ik had verwacht dat het anders zou zitten. Aan het eind weet Sandra J. Paul je toch nog op het verkeerde been te zetten.

Ik vond het concept heel origineel en als je een keer op een andere manier een verhaal wilt lezen, dan is het een aanrader!

Mijn Waarheid is een origineel concept!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Hamley Books voor het boek!

Je kunt dit boek o.a. bij de lokale boekhandel, Bol.com bestellen.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Mijn waarheid

Auteur: Sandra J. Paul
Uitgever: Hamley Books
ISBN paperback: 9789463967389 
ISBN E-book: 9789463967396 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge