Recensie: Niemandsland – Adwin de Kluyver

Vandaag heb ik de recensie van een heel mooi boek voor je! De cover is een plaatje en het verhaal is zo tof. Ga je mee op ontdekkingsreis naar Antarctica? Ik vertel je graag alles over Niemandsland van Adwin de Kluyver.

Het verhaal van Niemandsland

In ‘Niemandsland’ neemt schrijver en historicus Adwin de Kluyver de lezer mee op een meeslepende literaire ontdekkingsreis richting de Zuidpool. Met aanstekelijk vertelplezier laat hij zien hoe de mens dit koude continent in de loop der eeuwen heeft gezocht, verkend, beschreven en benut. De Kluyver wekt hiervoor een bonte verzameling historische personages tot leven; mannen, vrouwen en zelfs dieren die een sleutelrol hebben gespeeld in de beeldvorming over Antarctica. Van de Vlaamse kanonnier die een doorgang tussen Amerika en het Grote Zuidland dacht te hebben ontdekt tot een walvisjagende schilder die als eerste Nederlander voet zette op het lege continent. En van de eerste vrouwen tussen de mannelijke avonturiers tot de nazi’s die er een kolonie trachtten te vestigen.

Meesterverteller De Kluyver vervlecht de verhalen over ontdekkers, antihelden, wetenschappers en charlatans met zijn eigen persoonlijke verlangen om het uiterste Zuiden te bereiken in de voetsporen van een vergeten Japanse poolheld. Als bemanningslid van een historische driemaster zeilt hij door de kustwateren van Antarctica. Onderweg maakt hij aantekeningen; over pinguïnsnelwegen, de meest zuidelijke pub op aarde en een stukje rood plastic. Niemandsland is een onweerstaanbaar leesavontuur over een vrijwel onbekend werelddeel waar niemand woont en dat van niemand is; een boek voor iedereen die zijn of haar uitzicht wil verbreden.

Meer weten? Adwin de Kluyver vertelt in de podcast ‘Zoeken naar boeken‘ alles over ‘Niemandsland’.

Mijn mening

‘Niemandsland’ heeft een waanzinnige cover. Het is een hardcover en heeft een toffe (losse) omslag. De cover van de hardcover zelf is ook passend bij de losse omslag. Het kleurgebruik is precies goed. Het is niet te fel. Eigenlijk is ingetogen de beste omschrijving. Hij is grafisch erg sterk.

Adwin de Kluyver heeft een fijne stijl en het verhaal lijkt je bijna te omhelzen. Adwin de Kluyver neemt je mee op zijn persoonlijke reis naar Antarctica op een driemaster, maar tegelijkertijd deelt hij verhalen over de ontdekkingsreizigers, wetenschappers en andere reizigers. Je maakt een reis door vervlogen tijden. De persoonlijke reis van de auteur geeft het een mooie balans. Het is nu meer dan een verzameling verhalen over ontdekkingsreizen naar Antarctica. Het is prachtig gedaan!

Het boek bevat verschillende afbeeldingen, illustraties en kaarten van Antarctica. Deze ondersteunen heel mooi de verhalen. Je kunt je beter een beeld vormen van bepaalde gebeurtenissen.

Eigenlijk is het meer een verhalenbundel vol mooie verhalen over reizen naar Antarctica. Ben je gek op geschiedenis en wil je eens iets anders lezen? Dan is ‘Niemandsland’ een aanrader!

Niemandsland is prachtig!

Benieuwd naar dit boek? Koop dit boek dan via Bol.comBookspot of Bruna of steun de lokale boekhandel!

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op Veronique’s Boekenhoekje? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Liefs,

Veronique

Bedankt Uitgeverij Unieboek Het Spectrum voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Niemandsland

Auteur: Adwin de Kluyver
ISBN hardcover: 9789000359127 

Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge