Recensie: Niets – Maaike Helmer

NietsVan Maaike Helmer kreeg ik haar boek Niets. Toen Maaike mij vroeg of ik haar boek wilde lezen, was ik direct nieuwsgierig. Het is een verhaal dat me persoonlijk raakt en dat heel herkenbaar is. In deze recensie vertel ik je meer over het boek ‘Niets’. Lees je mee?

Het verhaal

‘Niets’ is het persoonlijke verhaal van Maaike Helmer en gaat over het vinden van innerlijke rust. In deze tijd kan alles en we zijn met zijn allen steeds meer op zoek naar innerlijke rust. Hoe vind je in deze tijd rust? Maaike Helmer zocht naar kalmte in haar hoofd en lijf. Ze laat zien hoe een pestverleden, internationale modellencarrière, een chronische aandoening, journalistieke loopbaan en een burn-out haar bijna kapotmaakten.

Mijn mening

Wauw! ‘Niets’ is niet niets. Het is een verhaal dat binnenkomt en zich vervolgens nestelt in je hoofd. Het is een verhaal dat me raakte en het confronteerde me met mijn eigen ervaringen.

Maaike Helmer heeft een hele goede schrijfstijl. Het is levendig en leest heel makkelijk. De pagina’s vlogen door mijn handen. Je wordt als lezer meegenomen in het persoonlijke verhaal van Maaike en het is alsof een goede vriendin haar levensverhaal met je deelt.

Het is niet alleen maar ‘leed’ dat wordt gedeeld. Het bevat ook waardevolle lessen. Door dit boek ga je je eigen leven onder een vergrootglas bekijken. De combinatie van het persoonlijke verhaal en de wijze lessen geven het boek meer diepgang.

De voorkant van het boek is heel goed gekozen. Het is een rustige cover met weinig poespas. Het leidt niet af van het verhaal en de boodschap.

Niets komt binnen, raakt je en confronteert je.

Liefs,

Veronique

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Dit boek kopen?
Boeken algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge