Recensie: Noorderlicht – Mariska Overman

Recensie Noorderlicht Mariska Overman

Vandaag heb ik de recensie van de thriller Noorderlicht van Mariska Overman voor je. Ik ga er je alles over vertellen. Lees je mee?

Het verhaal van Noorderlicht

Hier gaat ‘Noorderlicht’ over:

Noor is Nederlands. Frode is Deens. Magnus is Engels. Katja is Duits. Ze hebben elkaar ontmoet op een online literair forum. Een van hen had een idee. Nu bevinden ze zich op een zeilschip in de ijzige winterkou van Noorwegen. Net als de andere passagiers zijn ze op zoek naar het befaamde noorderlicht. Maar ze zijn ook op zoek naar een slachtoffer: iemand moet dood. Dat hebben ze afgesproken. Maar zo simpel blijkt het niet te zijn.

Mijn mening

Op woensdag 17 februari was ik bij de online boekpresentatie van ‘Noorderlicht’. Het wierp een ander licht op de thriller. Het verhaal van ‘Noorderlicht’ is gebaseerd op een reis van Mariska Overman zelf. Als je dit leest, voelt de reis in het boek nog veel echter.

Mariska Overman heeft een fijne stijl. In het begin moest ik even wennen aan de korte hoofdstukken. Toch zorgde dit ook voor vaart in het verhaal. Je las hierdoor veel sneller door.

De cover is waanzinnig. Zo vol details. De titel is goed gekozen en achteraf snap je de dubbele betekenis van de titel.

De invalshoek, ‘iemand moet dood’, is origineel en interessant gekozen. Daarnaast is er een tweede thema in het verhaal (sorry geen spoilers). Dit tweede thema vond ik goed uitgekozen. Het paste op een bijzondere manier bij elkaar.

In het verhaal is een sudderende spanning aanwezig. Er wordt opgebouwd naar een bepaald moment. Het ligt voor de hand welk moment, maar je zult verrast zijn. Niets is wat het lijkt…

Er zijn nogal wat namen en die haalde ik soms door elkaar. Noor is een personage met veel laagjes, maar eigenlijk krijg je niet zo goed hoogte van haar.

De epiloog vond ik heel verrassend. Er zit een leuke verrassing in. Alles viel op zijn plek.

Noorderlicht is een beklemmende thriller. Het verhaal zal je nog even bijblijven!

Nieuwsgierig geworden naar deze thriller? Morgen heb ik een interview met Mariska Overman voor je!

Abonneer je hieronder op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten. Meer informatie over de verwerking van persoonsgegevens is hier te vinden.

Liefs,

Veronique

*Bedankt De Crime Compagnie voor het boek!

Je kunt het boek kopen bij jouw boekhandel!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Noorderlicht

Auteur: Mariska Overman
Uitgever: De Crime Compagnie
ISBN ebook: 9789461094810 
ISBN paperback: 9789461094766 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge