Recensie: Vrouwen van de Leeuwenhof 3 – Solveigs belofte – Corina Bomann

Ik ben groot fan van ‘De vrouwen van de Leeuwenhof’-serie. ‘Agneta’s erfenis’ vond ik waanzinnig. Ik vond hem zelfs beter dan ‘De Zeven Zussen’ van Lucinda Riley. Deel 2, ‘Mathilda’s geheim’, vond ik ook erg leuk. En… nu is Solveigs belofte uit! In mijn recensie ga ik je alles vertellen over dit laatste deel. Lees je mee?

Let op: er kunnen spoilers van deel 1 en deel 2 in deze recensie staan!

Het verhaal van Solveigs belofte

Hier gaat ‘Solveigs belofte’ over:

Als jonge bruid leek Solveig een stralende toekomst tegemoet te gaan, maar een tragisch ongeval maakt een einde aan haar geluk. Verdrietig trekt zij zich terug op de Leeuwenhof, bij haar moeder en grootmoeder. Daar is ze hard nodig, want het eerbiedwaardige landgoed verkeert in slechte staat. Solveig heeft allerlei ideeën om het huis en het omringende landgoed te redden, maar welke zijn goed en haalbaar?

Als er een gast uit Amerika en een aantrekkelijke zakenman uit Stockholm op de Leeuwenhof arriveren, opent hun inbreng en kennis voor Solveig de deur naar de wijde wereld. Ze wil niets liever dan een nieuwe start maken, voor de Leeuwenhof en voor de liefde. Maar kan ze haar verdriet om haar verloren geluk achter zich laten?

Mijn mening

Mijn verwachtingen van ‘Solveigs belofte’ waren gigantisch. Ik was zo benieuwd naar de afloop van deze serie. Ik werd niet teleurgesteld.

Vanaf de eerste pagina ben je in de ban van het verhaal. Je wordt meegesleurd naar de wereld van Corina Bomann. De emoties van de personages raken je en ze zijn herkenbaar.

Er zitten een aantal verwijzingen naar de eerste delen in. In dit laatste deel viel eigenlijk alles op zijn plek. Heb je de eerdere delen nog niet gelezen, dan kunnen er spoilers uit deel één en twee in zitten.

Corina Bomann heeft een hele prettige, warme stijl. De personages zijn goed uitgewerkt. Ze komen tot leven. Soms zijn ze misschien een tikkeltje ouderwets, maar het past wel in de tijd van het verhaal. De titel is goed bedacht en na het lezen snap je de verwijzing.

Het verhaal is soms kabbelend. Ik vond dat geen probleem, want ik wilde zoveel mogelijk details. Deel één is mijn favoriete deel, maar dit laatste deel komt op een mooie tweede plek.

Ik kon geen genoeg krijgen van dit verhaal. De trilogie is nu afgelopen en dat voelt altijd een beetje raar. Zoek je nog een mooie trilogie en ben je fan van Lucinda Riley en Muna Shehadi? Dan ga je deze trilogie geweldig vinden!

Solveigs belofte maakt alle verwachtingen waar: het is een waanzinnige afsluiting van de trilogie.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij Boekerij voor het boek!

Je kunt het boek kopen bij jouw boekhandel!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Solveigs belofte

Auteur: Corina Bomann
Uitgever: Uitgeverij Boekerij
ISBN ebook: 9789402313888 
ISBN paperback: 9789022587188 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge