Recensie: Vrouwen van de Leeuwenhof 1 – Agneta’s erfenis – Corina Bomann

Eindelijk! Ik mag je alles vertellen over de roman Agneta’s erfenis van Corina Bomann. Het eerste deel in ‘Vrouwen van de Leeuwenhof’-serie. Tijdens het lezen keek ik al uit naar het schrijven van deze recensie. Ik ben nogal enthousiast. Laten we snel beginnen!

Het verhaal van Agneta’s erfenis

Hier gaat ‘Agneta’s erfenis’ over:

Het is 1913 en Agneta heeft afstand genomen van haar machtige familie om een vrij leven te leiden als student aan de kunstacademie in Stockholm – met de charmante Michael aan haar zijde. Dan ontvangt ze een telegram waardoor haar leven op zijn kop wordt gezet: ze wordt gesommeerd terug te keren naar landgoed de Leeuwenhof om daar de stoeterij van haar familie te gaan beheren. Daarmee worden haar een adellijke titel en een leven vol luxe op een presenteerblaadje aangeboden, maar was dat niet juist het leven waaraan ze wilde ontsnappen? Kiest Agneta ervoor de familietraditie in stand te houden en haar adellijke plichten op zich te nemen, of wint haar verlangen naar vrijheid en echte liefde?

Mijn mening

‘Agneta’s erfenis’ is een historische roman en als je van de boeken van Lucinda Riley, Muna Shehadi en Sarah Lark houdt, dan past dit boek en het volgende deel ook in jouw straatje. Ik vond dit eerste deel mogelijk beter dan het eerste deel van ‘De zeven zussen’. Dat wil wat zeggen, toch?

Vanaf de eerste pagina is het raak. Het begint zo goed. Je hebt direct het gevoel alsof je Agneta kent. Je waant je direct in 1913. De beschrijving van de omgeving, het Stockholm van die tijd, de details van de Leeuwenhof en de sfeer is meesterlijk. Corina Bomann heeft een fijne, warme stijl.

De personages zijn heel goed uitgewerkt. Ze komen bijna tot leven. De karakters van alle personages komen goed tot uiting. In het begin moest ik wennen aan Agneta, maar ze ontdooit en dan ga je van haar houden.

In het begin lijkt het verhaal voorspelbaar, maar, geloof me, je zult verrast worden. Het tempo van het verhaal ligt laag, maar ik vond dat niet erg. Het verhaal kon me niet lang genoeg duren. Soms heb je dat met bepaalde verhalen. Je wilt zo lang mogelijk genieten.

De historische context van het verhaal wordt goed in beeld gebracht. Met de kennis van nu weet je waar het verhaal zich in de geschiedenis afspeelt. Het is in de tijd van het opkomende feminisme, vrouwenkiesrecht en dat tegen de achtergrond van de beginnende Eerste Wereldoorlog. Het komt allemaal samen in dit verhaal.

Zoek je nog een mooie historische roman? Maak dan een begin aan deze serie. Je zult er geen spijt van krijgen!

Agneta’s erfenis is een hele mooie historische roman. Het is genieten!

Morgen lees je trouwens de recensie van ‘Mathilda’s geheim’ van Corina Bomann (deel 2 in deze serie). Let op: hier kunnen spoilers in voor komen uit het eerste boek.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij Boekerij voor het boek!

Je kunt het boek in de lokale of online boekhandel bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Agneta’s erfenis

Auteur: Corina Bomann
Uitgever: Boekerij
ISBN ebook: 9789402313291 
Prijs ebook: €12,99
ISBN paperback: 9789022589052  
Prijs paperback: €19,99

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge